BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te "Uygulamalı Girişimcilik" sertifikası

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK), 20 kurs merkezinde 120 branşta hizmet vermeye devam ediyor.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK), 20 kurs merkezinde 120 branşta hizmet vermeye devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimine dokunmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda GASMEK bünyesindeki kurs merkezlerini çoğaltırken, branş çeşitliliklerini de artırmayı sürdürüyor.

KOSGEB ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Kursları” başladı. KOSGEB tarafından iş planı olan girişimcilere kredi desteği verilecektir. İlk tur eğitimler tamamlanmış olup kasım ve aralık aylarında da kurslar devam edecektir.

Öte yandan kursları tamamlayan katılımcılara sertifika veren GASMEK, yeni eğitim öğretim döneminde aşçılık kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere uluslararası düzeyde geçerli olacak A2 sertifikası vermek için çalışmalar başlattı.

SURİYELİ MÜLTECİLERE MESLEKİ EĞİTİM KURSU

Bu arada Birleşmiş Milletlerin finansa edeceği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek, “Suriyeli Mültecilere Meslek Edindirme Projesi” kapsamında 300 Suriyeli ile 50 Türk vatandaşına mesleki eğitim verilecek.

Türkiye Ekonomik Bankası (TEB) işbirliğiyle “Finansal okuryazarlık” eğitimi de verilmesi planlanıyor.

Ayrıca Aile Birleştirme Sınavları ile Almanya veya Hollanda da yaşayan (Türk-Alman ya da Hollanda) vatandaşı olması fark etmiyor evlenen her Türk vatandaşı “Uyum Yasası” gereği Almanya’ya gitmeden önce Almanca Aile Birleşimi kursuna gitmek zorundadır.

Bu kapsamda GASMEK sınava hazırlık kursları düzenleyecek. Sınava yönelik özel çalışmalar yapılacak ve öğrenciler, sınava girmeden önce benzer denemelere tabi tutulacak. Kursun sonunda ise katılımcılara A1 sertifikası verilecek.

20 kurs merkeziyle 120 branşta 25 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen GASMEK kurslarına, 336 38 29 nolu telefondan veya www.gasmek.org.tr adresinden online başvuru yapabilirsiniz.