BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te toplu taşıma araçlarına klima denetlemesi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ekipleri, kentte bulunan halk otobüslerinde, dolmuş ve belediye otobüslerinde “klima” denetimi yaptı.

Abone ol

GAZİANTEP Artan sıcak havalar ve gelen şikâyetleri değerlendiren zabıta ekipleri kentin en işlek bölgesi olan Balıklı Parkı durağında halk otobüslerinin klimalarını denetledi.

Zabıta ekipleri, otobüslerin içine girerek hem şoförü klima konusunda uyardı hem de klimaların çalışıp çalışmadığını kontrol etti.

Kliması çalışmayan otobüslere cezai işlemler yapan zabıta ekipleri, aynı zamanda otobüslerin temizliği, koltukların kirliliği, yırtık olmaması, sigara içilmemesi, 65 yaş üste emeklilerin alınması gibi konularda da otobüs şoförlerini uyardı.

8 ekip ile günde 800 dolayında otobüs denetimi yaptıklarını ifade eden Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Grup Amiri Nurettin Kaya, vatandaşların daha rahat ve serin bir ortamda yolculuk yapmalarını sağladıklarını belirtti.

Son çıkan araçlarda fazla problem olmadığını ifade eden Kaya, “Diğer mavi araçlarda klima problemleri oluyor. Bunlara da günlük ortalama 20-30 adet klimadan dolayı işlem yapmaktayız. Ayrıca bazı araçların kliması hiç yok. Onlara da işlem yapıyoruz" dedi.

Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların konforlu ve rahat yolculuk yapmaları için 06.00-22.30 saatleri arasında denetimlerini sürdürecek.