BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te taksicilere turizm farkındalığı eğitimi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şimdi Gaziantep Zamanı' kampanyası kapsamında taksicilere turizm farkındalığı eğitim gezisi düzenlendi.

Abone ol

TÜRKİYE'de turizm hareketliliği başlatarak bölgenin her alanda lider kenti konumundaki Gaziantep'i, turizm alanında dünya kenti yapmak amacıyla gerçekleştirilen “Şimdi Gaziantep Zamanı” projesiyle, farklı sektörlerden gruplara, esnaflardan öğrencilere kadar Gaziantep’in tarihi, turistik alanları, kültürel mirasları ve gastronomisi hakkında bilgiler verilmeye devam ediliyor.

Gaziantep’in bölge turizmi açısından önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen kampanyada, Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle Turizm İletişim Eğitimi kapsamında düzenlenen gün boyu süren gezide, 2 ayrı grup oluşturularak 100’e yakın katılımcıyla turizm farkındalığı eğitim gezisi gerçekleştirildi.



Güneydoğu’nun incisi Gaziantep’te tarihi, kültürel ve turistik mekânların tanıtımı çerçevesinde gerçekleştirilen geziye araştırmacı-tarihçi Talha Uğurluel eşlik etti. Müzeler, kervansaraylar, hanlar, çarşılar, tarihi konakların ziyaret edildiği etkinlikte Uğurluel, taksicilere turizm zenginliklerini geçmişle gelecek arasında bağlantı kurarak anlattı.



“Şimdi Gaziantep Zamanı” kampanyasının başarılı olacağına inandığını belirten Uğurluel, gezi sonunda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kampanya çerçevesinde Gazianteplilere özellikle dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere gezdirecek, onlarla ilk temasta bulunacak yetkililerimize Gaziantep’te farkındalık meydana getirmek adına bir projede onlarla birarada olduk. Gaziantep’in müzeleri ve bu müzelerdeki personelimizle adım adım Gaziantep’in bütün tarihi mekânlarını dolaştık. Ardından taksicilerimizle biraraya geldik. Ve Gaziantep’in kervansarayları, bedestenleri, hanları, çarşıları, tarihi konakları ve daha nice detayı yerinde dışarıdan bir gözle Gazianteplilere göstermeye çalıştık. İnanıyoruz ki bu kampanya çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında insanlarımız Gaziantep’e akacaklar ve diğer şehirlerden o muhteşem farkları, detayları ve lezzetleri yerinde görüp tatmaya çalışacaklar.”


Gaziantep Şoförler Cemiyeti Yönetimi’nde denetçi görevi yapan Mehmet Erdoğan da gezinin çok faydalı olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bekçioğulları ise çoğu arkadaşının tarihi yerleri bilmediğini belirterek, gelen turist ve yabancı konuklara bundan sonra daha çok faydalı olacaklarını kaydetti.



Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Aslanoğlu da Gaziantep’te yaşamasına rağmen gezilen yerlerin çoğunu görmediğini ifade ederek, kendilerine bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.