BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te Suiryeli gerilimi sürüyor

Gaziantep'te 11 Ağustos günü Hıdır Çalar isimli vatandaşın Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardıdndan başlayan gerginlik kentim bazı mahallelerinde devam ediyor

Abone ol

Gaziantep'te Suriyeli mültecilerle vatandaşlar arasındaki gerilim hız kesmeden devam ediyor.Kentte,çok sayıdaki Suriyeli'ye ait otomobil,dükkan ve işyerine saldıran vatandaşları sakinleştirmekte polis ve Jandarma güçlük çekiyor.

VATANDAŞ POLİSE TORPİL ATTI BİBER GAZI YEDİ

Gaziantep’te 11 Ağustos 2014 günü Hıdır Çalar’ın Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gerginlik kentin bazı mahallelerinde devam ediyor.
Serinevler Mahallesi’nde Suriye plakalı bir otomobile saldıran öfkeli vatandaşlar, otomobili kullanılamaz hale getirdi. Polisle karşı karşıya gelen vatandaşlar, polis ekiplerine torpil attı. Çevik kuvvet ekipleri ise öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

POLİS GÖZALTINA ALDI

Polis ekipleri, vatandaşları evlerine dönmeleri ve gerilimi artırmamaları konusunda uyardı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği mahallede, polis ekiplerine zorluk çıkaran birkaç vatandaş gözaltına alınırken, vatandaşların kullanılamaz hale getirdiği Suriye plakalı otomobil, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Gerilimin artmaması için polis ekipleri, gerginliğin çıkma ihtimali olan mahallelerde güvenlik önlemlerini artırdı.