BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te sokak düğünleri yasaklandı

IŞİD'in bir düğüne canlı bomba saldırısı düzenleyip 56 kişiyi katlettiği Gaziantep'te ve tüm ilçelerinde açık alanlarda düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, asker uğurlaması gibi etkinliklerin yapılması yasaklandı.

Abone ol

GAZİANTEP Valiliği, kent merkezi ve ilçelerde açık alanlarda düğün, kına ve sünnet benzeri etkinlikleri yasakladı. 

IŞİD terör örgütü, çocuk yaştaki canlı bomba ile Şahinbey ilçesinde 20 Ağustos'ta kına gecesine saldırmış ve 56 kişiyi katletmişti.

ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMASIN DİYE

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, halkın huzuruna, can ve mal emniyetine, milletin birlik ve beraberliğine kasteden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması amacıyla yasaklama kararının alındığı bildirildi.

KAPALI ALANLARDA SERBEST

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında Gaziantep ve ilçelerinde açık alanlarda düğün, kına gecesi, sünnet merasimi, gelin çıkarma, asker uğurlaması ve benzeri etkinliklerin açık alanlarda yapılması yasaklandı. Bu tarz etkinliklerin, bu gibi işlere tahsis edilen kapalı alanlarda yapılması gerekmektedir. 

Düğün ve benzeri organizasyonları yapmaya uygun kapalı alan bulunmayan yerleşim yerlerinde ise konunun kaymakamlıklarca değerlendirilerek kolluk kuvvetleri ile koordinasyon içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir.

KAPALI ALAN İÇİN DE 24 SAAT ÖNCESİ BİLDİRİM ŞARTI

Kapalı alanlarda yapılacak düğün, kına gecesi, sünnet merasimi ve benzeri etkinlikler için bağlı bulunulan polis ve jandarma kuvvetlerine, düğün sahibinin adı ve soyadı, iletişim bilgileri ve etkinlik yapılacak yeri ve saatini gösterir dilekçe ile en az 24 saat öncesinde başvuru yapılmalıdır."

Şahinbey ilçesinde 20 Ağustos'ta düğün merasimine yönelik terör saldırısında 56 kişi yaşamını yitirmişti.