BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te şiddetli patlama son durum ne oldu?

Gaziantep'ten gelen son dakika haber korkuttu. Gaziantep üniversite civarından şiddetli bir patlama sesinin duyulduğu iddia edildi. Patlamanın nedeni araştırılırken, yetkililer, kentte olumsuz bir durumun olmadığını belirtti.

Abone ol

Gaziantep merkez Karataş ile Alleben Göleti civarında patlama meydana geldiği iddia edildi. Son dakika haberlerine göre, saat 23.30 civarında yaşanan patlama sesi şehrin neredeyse tamamında duyuldu.

Gaziantep Valisi tarafından yapılan açıklamada "Bir patlama sesi duyuldu. Durumu araştırıyoruz, an itibariyle olumsuz bir durum yok" denildi.

GAZİANTEP'TE ÖZEL HAREKAT ÖNLEM ALDI

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekibin kentin farklı noktalarında arama tarama faaliyeti yaptığı, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de kentin işlek noktalarında önlem aldıkları görüldü.

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN PATLAMA AÇIKLAMASI

Gaziantep Valiliği, gece saatlerinde kentte duyulan ve tedirginliğe neden olan patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen açıklamada şöyle denildi:

"İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25 itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış alibeleceği değerlendirilmiş olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

FATMA ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Twitter adresi üzerinden patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Şahin konuyla ilgili, "Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak." dedi.

"NET BİR BİLGİ YOK"

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Gaziantep'in her tarafından duyulan patlama ile ilgili şu an şehir içerisinde herhangi bir sıkıntı yok." açıklamasında bulundu. 

Tahmazoğlu "Duyulan sesli ile alakalı emniyetimiz şu anda araştırma yapıyor net bir bilgi yok. Başka haberlere itibar etmeyiniz." ifadelerini de kullandı.