BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.490,00
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te patlama son durum ne canlı bomba saldırısı mı?

GAZİANTEP'te Üniversite Bulvarı'nda patlama meydana geldi. Gelen son dakika haberlerine göre, patlamada 3 polis şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

Abone ol

GAZİANTEP'te yapılan hücre evi baskınında canlı bomba kendini patlattı. Son dakika haberine göre, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Patlamada 3 özel harekat polisi şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı.

Olay, saat 12.45 sıralarında 500 Evler Mahallesi'nde meydana geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri tarafından takip edilen ve hangi terör örgütüne ait olduğu henüz açıklanmayan hücre evine operasyon düzenlendi.

PATLAMA SONRASI GÖZALTILAR VAR

IŞİD'in il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel etkisiz, ikinci operasyonda etkisiz hale getirildi.

 Evin çevresi kuşatılırken, yakalanacağını anlayan teröristlerden bir 'canlı bomba' kendini patlattı. Patlamayla birlikte ortalık savaş alanına dönerken çok sayıda kişi yaralandı. Aralarında polislerin de bulunduğu 10'dan fazla yaralı, bölgeye sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere taşınarak tedaviye alındı.

Polis Özel Harekat timlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili 7-8 kişi de gözaltına aldı. Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de bölgeye gelerek yürütülen operasyonla ilgili bilgi aldı.

GAZİANTEP VALİSİ: ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ'NE YÖNELİK SALDIRI...

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı. 

BAŞSAVCILIK: BİR TAKIM BİLGİ VE BULGULARA ULAŞILDI

Gaziantep'te patlamanın yaşandığı hücre evinde kalanların Cemevi'ne saldırı hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, polis ekiplerinin terör örgütünün hücre evine yaptıkları baskın sırasında yaşanan patlamanın fail veya failleri hakkında yoğun bir çalışma yapıldığını, bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığını bildirdi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ’’16 Ekim 2016 Pazar günü öğle 12.45 saatlerinde Gaziantep Şahinbey ilçemiz Beşyüzevler Mahallesi’nde ilimiz Emniyet Müdürlüğü’nce terör örgütü mensuplarının ikamet ettiği eve yapılan operasyon sonucu, örgüt mensuplarının üzerinde taşıdığı patlayıcı maddeyi patlatmak suretiyle 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştır. Olay mahallinde terör örgütüne mensup 1 canlı bomba ölü olarak ele geçirilmiştir.

Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu anlaşılmış, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacağı saygıyla duyurulur’’ denildi.