BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te hemşireyi darp ettiler!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet dinmek binmiyor. Bu kez mağdur Gaziantep'te bir hemşire...

Abone ol
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, Çocuk Hastanesi'nde yakınları vefat eden kişilerin, hemşireleri darp ettiğini bildirdi.

Metin Karakök, İl Sağlık Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, üzerine sıcak su dökülmesi sonucu vücudunun çeşitli bölgeleri yanan ve hastaneye getirilen 1 yaşındaki Umut Kaniyolu adlı hastanın, sağlık görevlilerinin tüm uğraşlarına rağmen kurtarılamadığını belirtti.
 
Bu durumun çocuğun babasına bildirildiğini aktaran Karakök, şunları kaydetti:
 
''Yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanın kaybedildiği ifade edilmiştir. Bunun üzerine 4-5 kişi yanık ünitesinin otomatik kapılarını elleriyle açarak içeri girmiş, hemşireler A.P, S.K. ve personel S.Y. sözlü ve fiziksel olarak darp edilmiştir. Diğer hastalara da saldıran, saldırganlar, çalışanların 'beyaz kod' vermelerini de engellemiştir. Çalışanlardan birinin arka kapıdan çıkarak güvenliğe ulaşmasıyla saldırganların daha büyük zarara neden olmalarının önüne geçilmiştir.''
 
Olayın emniyet ve savcılığa intikal ettiğini ifade eden Karakök, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldığını kaydetti.