BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep Büyükşehir Çin'deki İpekyolu İşbirliği Forumu'na katıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Urunmçi şehrinde gerçekleştirilen 3. İpek Yolu Kuşağı İşbirliği ve Kalkınma Forumu’na katıldı.

Abone ol

GAZİANTEP 46 ülkenin belediye başkanları, hükümet temsilcileri, bürokrat, STK ve Dünya Vatandaşlar Örgütü’nden (WCO) temsilcilerin katıldığı organizasyonda, İpek Yolu’nun dünyadaki önemi, dünden bugüne gelişimi ve gelecekte nerede olacağı konuları üzerinden duruldu.

Urumçi Belediye Başkanı İlhan Sabir, açılış konuşmasında, foruma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep'in Fahri Hemşehrisi olan Dr. YoungHoon Kwaak da forumun İpek Yolu şehirlerinin kalkınmasına önemli bir katkı sunacağını belirtti.

Öte yandan Serbest Ticaret Bölgesinin ve Uluslararası Sanayi Parkının kurulması konulu oturuma Dış ilişkiler Daire Başkanlığı temsilcileri de katıldı.

Oturum kapsamında ülkedeki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve mevcut yabancı yatırımcıların tecrübeleri katılımcılara aktarıldı.

DÜNYA MUTFAKLARI SERGİLENDİ

Bu arada Urumçi Belediyesi forum kapsamında dünya mutfaklarından çeşitli örneklerin sunulduğu büyük bir yemek sergisi fuarına da ev sahipliği yaptı. Fuar kapsamında dünya mutfaklarının tanıtımı gerçekleştirildi. 500 standın olduğu fuar alanında başta Uygur mutfağı olmak üzere çeşitli mutfak kültürlerinin tanıtımı gerçekleştirildi. Fuara Çin halkı yoğun ilgi gösterdi.

Forumun ikinci gününde ise İpek Yolu Ekonomi Kuşağı ve işbirliği Forumu’nun Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 16 farklı şehrin oluşturduğu yönetim kurulunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de aktif bir şekilde görev aldı.

Toplantıda yönetim kurulunca İpek Yolu Ekonomi Kuşağının Başkanlığının YoungHoon Kwaak’ın yürütmesi kararı alındı. Genel Sekreterliğe ise Urumçi Belediyesi'nin Başkan Vekili getirildi.

Toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsil eden Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk, tarihi İpek Yolu hakkında Urumçi Belediye Başkanı ve diğer katılımcılarla görüşerek çeşitli temaslarda bulundu. Ertürk ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Urumçi Belediye Başkanı İlham Sabir'e Gaziantep'e özgü kutnu hediye etti.