BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Gaziantep'te çalışmalar son hızla devam ediyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey (Mülk), Yeşilköy, Burçkarakuyu, Kızılhisar, Onkoloji Hastanesi’nde yol genişletme ve asfalt çalışması yaptı.

Abone ol

GAZİANTEP'te bahsedilen bölgelere yol güzergahının ulaşımı yer yer tehlikeli hale getirmesi, yolun dar olması ve standartlarının düşük olmasından dolayı büyükşehir belediyesi çalışma başlattı.

Vatandaşlara daha iyi standartlarda hizmet vermek için 18 km uzunluğundaki güzergahta, Gaziantep–Kilis sınırındaki Şahinbey (Mülk)'ten başlayarak Yeşilköy, Burçkarakuyu, Kızılhisar ve Onkoloji Hastanesine kadar uzanan yolun 5 metre olan ortalama genişliğini 10 metreye yükseltme çalışmalarına başladı.

Böylelikle iki aracın rahatça yan yana geçebileceği yüksek standartlarda yol yapılarak ulaşım da kazaların önüne geçilerek, trafiğin rahat ve güvenli bir şekilde ilerlemesi hedeflendi. Mevcut durumda deforme olmuş olan sathi kaplama asfalt sökülerek yerine Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yapıldı. Çalışma sonucunda bölgede bulunan yaklaşık 25 mahalle yeni yapılan yoldan yararlanmış oldu.