BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  RAMAZAN

Gazianteplilere ibadetlerin önemini anlattı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ramazan Söyleşileri” kapsamında “İbadetlerin önemi” söyleşisi düzenlendi.

Abone ol

GAZİANTEP Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde Yazar Cemalnur Sargut tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazanın önemini anlatarak, kelime kelime açıklayan Sargut, “İnsan edebiyle hiçliğiyle, yokluğuyla, kendinden bir varlık görmeyerek Allah’a yaklaşır. Kendi aczini bilerek Allah’a yaklaşır” dedi.

Ramazanın sonunda Allah’ın insanı var kıldığını ifade eden Sargut, insanın en sıkıldığı zamanda Allah’ın bütün tecellisiyle kalplerine indiğini belirtti.

Müslümanların secdede yok olduğunu vurgulayan Sargut, namazın her şeklinde ayrı bir mana olduğunu aktardı.

Sargut, Kur’an-ı Kerim’i okumaktan çok onu yaşayarak, anlayarak, sahabe gibi okunması gerektiğinin altını çizdi.

Sargut, şöyle devam etti:

“Sonuç insanın kendinden bir varlık görmemesidir. Bugün Allah’ın lütufları içinde bile olsa yarın ne olacağımız belli değil. Hiçbirşeyimize güvenemeyiz. Bugün halkın hepsi itibar etse, yarın bir tane etrafınızda kişi bulamazsınız. Halkın sevgisi değildir önemli olan, hakkın sevgisidir. Hakkın bizi doğru bilmesi. Onun için öleceğini bilsen de yalan söyleme. Öldürüleceğiz, parçalanacağız, bütün alemin senden nefret edeceğini bilsen yinede yalan söyleme. Çünkü yalan insanı İslamda uzaklaştırır. Öyle bu ay Allah’ın ahlak ve Muhammedi giyebilmemiz için fırsat verdiği bir aydır.”

İmandan başka elimizden hiçbir gücün bulunmadığına işaret eden Sargut, Allah’ın sonradan verdiği herşeyin alınmaya mahkum olduğunu vurgulayarak, “Ama iman gitmez, inanç gitmez” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sargut’a hediye takdim edildi.