BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,71
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Gaziantepli öğrencilerin tarih turu tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda İl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen gezi turlarında Çanakkale, İstanbul ve Konya’da tarihi mekanlar ziyaret edildi.

Abone ol

GAZİANTEP Öğrencilerin tarihi bilincini arttırmak, milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek, birlikte yaşam refleksini yükseltmek amacıyla “Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına” adı altında bir takım gezi turları düzenlendi.

320 lise ve ortaokul öğrencisi, 16 öğretmen, 32 emniyet görevlisiyle 4 turda birçok tarihi mekanları gezen grup, elde ettikleri bilgi ile birikimleri arkadaşları ve aileleri ile paylaştı.

Öğrenciler; İstanbul’da Eyüp Sultan Türbesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi ve Dolmabahçe Sarayını; Çanakkale’de 57. Alay Şehitliği, Kilitbahir, Süddülbahir, Tekke Koyu, Ertuğrul Koyu, Zığındere Şehitliği, Arı Burnu, Anzak Koyu, Anafartarlar, Conk Bayırı, Şehitler Abidesi, Soğanlı Dere Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Son Ok Anıtı, Kemal Yeri Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın Gemisi, Truva Atı gibi mekanların gezdi. Konya’da ise Mevlana Türbesi’ni gezen öğrenciler, gezi turundan memnun olduklarını dile getirdiler.