BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'i de salladı Adıyaman depremi şiddeti kaç?

ADIYAMAN depreminden son dakika haberler geliyor. 1 saat içinde Şanlıurfa ve Adıyaman'da 18 deprem kayıtlara geçti. Gaziantep'i de sallayan deprem fırtınası bölge halkını sokağa döktü peki son durum ne can ve mal kaybı var mı?

Abone ol

ADIYAMAN'dan gelen depremle ilgili son dakika haberler korkuttu. 5.5 büyüklüğündeki Adıyaman depreminin hemen ardından Şanlıurfa'da da deprem oldu. 1 saat içinde ise iki kentte toplam 18 deprem arka arkaya meydana geldi. Bazı köylerden henüz haber alınamıyor. 

Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren ilk deprem haberi saat 14.07'de Adıyaman'dan geldi. Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesindeki kayda göre Adıyaman depreminin büyüklüğü 5.5 oldu. Depremin merkez üssü Samsat  olarak duyurulurken herkesi sokağa döken sarsıntıyı yeni depremler takip etti. Gaziantep başta olmak üzere tüm çevre illerde hissedilen depremin yerin 11.5 metre derinlikte meydana geldiği duyuruldu.

Adıyaman'da art arta depremler Gaziantep yine sallandı

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 6 İLE ARAMA KURTARMA BİRLİKLERİ SEVK EDİLDİ

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, depremlere ilişkin "Şimdiye kadar can kaybı ya da ciddi bir yaralı yok. İki köyümüzde biraz hasar görünüyor. Bölgeye 6 ilden arama kurtarma birlikleri sevk ettik" dedi.

DEPREM FIRTINASINA TUTULDU

Muhtardan kötü haberler : Köyümüzün yarısı yıkıldı

Bu depremin ardından bölge beşik gibi sallanmaya başladı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre artçı sarsıntılar hala sürüyor. Şu ana kadar Adıyaman'da 10'dan fazla deprem kayıtlara geçti. Hala da yeni depremler olmaya devam ediyor. İlk 1 saat içinde bölgede toplam 18 deprem meydana geldi. Adıyaman ve Gaziantep'i sokağa döken ilk depremin ardından bir deprem haberi de Şanlıurfa'dan geldi. 4.7 büyüklüğündeki bu depremin ardından Urfa'da beşik gibi sallanmaya başladı. İşte son depremlerin listesi;

son depremler listesi

CAN KAYBI VAR MI?
Depremin merkez üssü olan Adıyaman Samsat'dan gelen son dakika haberlere göre can kaybı bulunmuyor. Bilgiyi belediye başkanı verdi. Ancak depremin köylerde evlerin yıkılmasına sebep olduğu haber veriliyor. CNN Türk'e bağlanan bir muhtar köyün yarısının yıkıldığını bildirdi.