BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Gaziantep'e metro müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gazianteplilere metro müjdesi verdi. Şahin, Gaziantep metro hattı için onay çıktığını söyledi.

Abone ol

Konya’nın üç katı yolcu taşıdıklarını belirten Şahin, metro hattının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

25 kilometre hatta organize sanayi ile küçük sanayi sitesi arasında metro hattını yapmak istediklerini ifade eden Şahin, İstasyon Meydanından Akketn ve yeni yapılacak olan İbni Sina Hastanesi'ne kadar da bir metro hattı yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Şahin, "Bunun Ankara boyutunu tamamlarsak şehrin bir ucunu diğer ucuna bağlamış olacağız. 2030-2040 yılları için çok önemli bir yatırım yapmış olacağız" dedi.

12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA GELİYOR

Havaalanı yolu üzerinde Yeşilvadi Parkının yanında, Beykent, Mezarlık Kavşağı'nda Yamaçtepe, Özdemirbey, Halep Bulvarı gibi bulvarlarda birer köprülü kavşak yapmak için proje aşamasında olduklarını belirten Şahin, 12 adet köprülü kavşak yapmak için programa aldıklarını söyledi.

ARAÇ SAYISI 180 BİN OLDU

Büyükşehir Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü de, kentin ana ulaşım planı çerçevesinde birçok meslek odaları ve STK'lar ile toplantılar yapıp fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Kömürcü, 2006 yılında Gaziantep'te yaklaşık 48 bin civarında olan araç sayısının 2016 yılı itibariyle 180 bine çıktığını ve bunun da ulaşımı etkilediğini savundu.

Gaziantep'te 120 tane kavşağın bulunduğunu, bunların 12'sinde sola dönüşlerin yasak olduğunu aktaran Kömürcü, bu kavşaklarda maddi anlamda değer kazanıldığını belirtti. En çok 25 Aralık Hastanesi Kavşağında eleştiri aldıklarını, ancak burada yüzde 55 iyileşmenin gözlendiğini aktardı. Kömürcü, aynı iyileşmenin Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nda da olduğunu kaydetti.