BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep patlaması son dakika haberleri ölü sayısı artıyor

GAZİANTEP patlaması sonrası son dakika haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Gaziantep saldırısında ölenlerin sayısı artıyor.

Abone ol

GAZİANTEP patlaması sonrası bölgeden gelen son dakika haberleri yürek dağladı. 

Gaziantep'teki bir ilkokulun bahçesinde düzenlenen düğünde patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği yaptığı en çok açıklamada, Şahinbey ilçesindeki terör saldırısında ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini duyurdu.

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin en son açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Gaziantep saldırısında ölenlerin sayısının 51'e yükseldiğini söyledi. 

Erdoğan, "12-14 yaşlarındaki bir canlı bomba patladı veya patlatıldı. 51 ölüm vakası sözkonusu. 17'si ağır 69 yaralı var" dedi.

Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir ilkokulun bahçesinde organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

GAZİANTEP VALİLİĞİ SON AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden yapılan son açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği belirtildi. 

Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

SAĞLIK BAKANI'NDAN GAZİANTEP AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'teki terör saldırısında içerisinde durumları ağır olan yaralıların bulunduğunu belirterek, "Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı" dedi.

Akdağ, Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, lanetli örgütlerin bir kez daha kötü oyunlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Tüm örgütlerle IŞİD'inden FETÖ'süne ve PKK'sına kadar milletçe mücadeleye devam etmekte kararlı olduklarını ifade eden Akdağ, bu kararlılığın gösterildiğini ve bundan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Akdağ, patlamada ölü ve yaralıların olduğunu hatırlatarak, "İçerisinde durumları ağır olan yaralılarımız var. Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı" ifadelerini kullandı.

Şimdi yaralıların durumlarını öğrenmek için temaslarda bulunacaklarını belirten Akdağ, sosyal medyada kan ihtiyacının olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Buna benzer hain menfur saldırıların hiçbirinde bir kan ihtiyacımız olmadı. Kızılay'ın elinde gerekli stok var. İhtiyaç duyulduğunda kullanılıyor. Velev ki ihtiyaç olsa, bu ihtiyaç için sadece Kızılay'a ve Sağlık Bakanlığının ifadelerine kulak vermeli. Bunun dışındaki isteklerin hiçbir anlamı yok. Aksine hastanede işlerini yapmaya çalışan personelin, işini aksatma riski ortaya çıkıyor. Allah korusun bunlardan çok daha büyük hadise gelse başımıza, dediğim gibi kulak verilecek merciler, Bakanlık ve Kızılaydır."

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ise yaşanan acının tüm millet için ortak olduğuna işaret ederek, milletçe ve devletçe bu yaraların sarılacağını kaydetti.

ERDOĞAN VE YILDIRIM BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir sokak düğününde gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.