BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep otogarında IŞİD operasyonu

Türkiye'ye çeşitli ülkelerden giriş yaptıktan sonra IŞİD'e katılmak için Gaziantep'e gelen çeşitli ülke vatandaşı 45 kişi otogarda yakalandı.

Abone ol

Türkiye'ye çeşitli ülkelerden giriş yaptıktan sonra IŞİD'e katılmak için Gaziantep'e gelenlere yönelik operasyon başlatıldı. Polislerin son 3 günde düzenlediği operasyonlarda, İstanbul'dan yolcu otobüsü ile Gaziantep'e gelen çeşitli ülke vatandaşı 45 kişi otogarda yakalandı.

HİCRET VE CİHAD İÇİN

Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilerek Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen yabancı uyruklu kişilerin, 'hicret' ve 'cihat' amacıyla Suriye'ye gitmek istediklerini söyledikleri belirtildi.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te, IŞİD'e katılacakları iddiasıyla aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 25 kişi ise gözaltına alındı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Öğle saatlerinde polis eşliğinde 2 otobüsle sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürülen 25 kişi, otobüslerden indirilmedi. Doktorlar şahısları otobüsün içinde sağlık kontrolünden geçirdi.

25 kişi içerisinde kadın ve çocukların da olduğu gözlenirken, sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar emniyete götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.