BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00

Gaziantep kadınlarla büyüyor Fatma Şahin farkı!

Gaziantep kadınlarla büyüyor Fatma Şahin farkı!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınların her alanda daha etkin ve söz sahibi olması için onları destekleyecek önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Gaziantep kadınlarla büyüyor Fatma Şahin farkı!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınların her alanda daha etkin ve söz sahibi olması için onları destekleyecek önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanlığı döneminde kadınlar için önemli projeler yapan Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonrada kadın ve kız çocuklarına yönelik önemli projeler gerçekleştirdi. Gaziantepli kadınların toplumsal ve ekonomik refahlarının Gaziantep’in ve Türkiye’nin büyümesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Fatma Şahin, belediye olarak yaklaşık 450 bin mülteciye ev sahipliği yapan Gaziantep’in Gaziantepli kadınların yanı sıra şehirde yaşayan mülteci kadın ve kız çocuklarının entegrasyonu için de büyük çaba sarf ediyor.Bu kapsamda belediyenin önemli daire başkanlıklarını kadınlara teslim etti. Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp, Mali Hizmetler Daire Başkanı Gülünur İnanç, İşletme ve İştiraklar Daire Başkanı Oya Alpay, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na İrem Elbeyli getirildi.

Gaziantep kadınlarla büyüyor Fatma Şahin farkı!

Toplumdaki değişim ve dönüşümün kadınla başladığını her fırsatta dile getirerek, onların eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, bu kapsamda kız öğrencilerin yönetimde etkin bir şekilde yer alması için ““Haydi Kızlar Yönetime” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında her hafta lise son sınıf öğrencileriyle biraraya gelen Şahin, onları yönetim konusunda bilgilendirirken, belediye bünyesinde yer alan kadın yöneticiler de kız öğrencilere tecrübelerini anlatıyor.

Gaziantep kadınlarla büyüyor Fatma Şahin farkı!

“Gelin Etmeyin Okula Gönderin” proje kapsamında ise zorla evlendirilmek üzere olan 36 kız çocuğunun okula dönüşü sağlanırken, 40 bin kişiye eğitim verildi. Projeyle, Gaziantep ilinde yaşayan erken yaşta veya zorla yaptırılan evliliklerin önlenmesi konusunda kamusal bilinç oluşturulması amaçlandı. Fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınların şiddetten korunması, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi, güçlendirilmesi ve bu dönemde varsa çocuklarıyla birlikte ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle geçici süreyle kalabilecekleri yatılı sosyal hizmet kuruluşu olan Kadın Konukevi kuruldu.

Gaziantep kadınlarla büyüyor Fatma Şahin farkı!

Aile Destek Ve Eğitim Merkezi (GADEM) Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordineli çalışılması planlanan, ailelerin güçlendirilmesi amacıyla, aile fertlerinin tümüne yönelik eğitim ve seminerleri içeren bir danışmanlık birimi olarak hizmet vermeye başlamış olup şu ana kadar Suriyeli ve Türkler olmak üzere yaklaşık 300 aileye destek verilmiştir. Merkez tarafından yaklaşık 800 kişiye çeşitli alanlarda eğitim verildi. Gündüz Bakımevleri, belediyemiz bünyesinde bulunan 3 adet anasınıfı ve kreşte, çalışan annelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına hizmet verilmektedir. Bu kapsamda 915 çocuk gündüz bakımevlerinden faydalanmaktadır.