BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep dünya listesine girdi Forbes hemen haber yaptı

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes yayınladığı “Dünya’nın Ekonomik Seyahat Destinasyonları Listesi”nde Gaziantep´i 10’uncu sırada gösterdi.

Abone ol

Kentin UNESCO Yaratıcı Gastronomi Kentleri listesinde sekizinci sırada olduğunun altı çizilen haberde, Gaziantep´in mutlaka görülmesi gerektiğine, İstanbul´da aranan birçok şeyin Gaziantep´te daha uygun fiyata bulunabildiğine dikkat çekildi.

Gaziantep'le ilgili, şehrin kaderini etkileyecek negatif algı oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde Büyükşehir Belediyesince başlatılan "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" kampanyası amacına ulaştı. Gastronomi şehri genel Merkezi Amerika’da bulunan iki haftada bir yayımlanan Forbes dergisine konu oldu, Gaziantep’le ilgili önemli tespitleri haberleştirdi.  Gaziantep´in mutlaka görülmesi gerektiğine işaret eden dergi, şehir ekonomisinin uygunluğuna parmak bastı.

FISTIĞIN BAŞKENTİ

Forbes yayınladığı “Dünyanın ekonomik seyahat destinasyonları listesinde” Gaziantep´i 10’uncu sırada gösterdi. İstanbul’dan sadece 90 dakikalık bir uçuş mesafesinde olduğu belirtilen Gaziantep´in uluslararası turistlerden batıdaki şehirlere nispeten daha az ilgi gördüğü, fakat en az batıdaki Türkiye kentleri kadar ilginç bir tatil destinasyonu olduğu söylendi. Kentin UNESCO Yaratıcı Gastronomi Kentleri listesinde sekizinci sırada olduğunun altı çizilen haberde, Gaziantep´in mutlaka görülmesi gerektiğine, İstanbul´da aranan birçok şeyin Gaziantep´te daha da uygun fiyata bulunabildiğine ve ülkenin Şam fıstığı başkenti olduğuna dikkat çekildi.