BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.487,49
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep çiçek gibi oldu

Gaziantep baharla birlikte parklarda açan çiçeklerle güzelleşti. Gaziantep belediyesi bu yıl tam 3 buçuk milyon çiçek dikti.

Abone ol

GAZİANTEP çiçek gibi oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, şehir merkezi, giriş ve çıkışlar ile refüşleri çiçeklerle süsledi.

Yol, kaldırım, köprülü kavşak, yeşil alan ve daha bir çok konuda çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi, kentin görüntüsünün daha güzel olması için bahar ayında 2 buçuk milyon kışlık mevsimlik çiçek ve 1 milyon kışlık soğanlı bitki olmak üzere toplamda 3 buçuk milyon çiçeğin dikimini yaptı.

gaziantep-çiçek.jpg
Havaların ısınmasıyla açmaya başlayan çiçekler güzel görüntüler oluşturdu. Havaalanı yolu başta olmak üzere kent girişleri, 51 Nolu Cadde, ana bulvarlar, Botanik Bahçesi, parklar, refüşler ve kavşaklar çiçeklerle bezendi.

gaziantep-belediyesi-parklar.jpgPeyzaj ve çevre düzenlenmesiyle, farklı şekil ve figürlerden oluşan tasarımlarla güzel görüntüler oluşturuldu. Tasarımlarda mevsimlik çiçeklerin yanı sıra dolamit taşı, renk renk ağaç yongası ve kiremit irmiği ile 3 boyutlu tasarımmlar kullanıldı.
gaziantep-tramvay-ve-çiçekler.jpgÖte yandan yaklaşık 20 dönüm alanda bine yakın tür ve yüz binlerce kök bitkinin bulunduğu Botanik Bahçesi de havaların ısınmasıyla açan her renkten çiçekle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.