BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 5 bin öğrenciye yardım yaptı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında okulların tadilatından sonra şimdi de ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ‘okul yardımı’nda bulundu. 25 Milli Eğitim Okulları’ndan ortalama 5 bin öğrenciye okul yardımı yapıldı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda ilköğretim okulu 1. sınıftan 8. sınıflara kadar toplamda 5 bin öğrenciye içinde okul forması, çanta, mont ve kırtasiye malzemelerinden oluşan birer paket hediye edildi.

Yardım için Talat Özkarslı Spor Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törende öğrencilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkemizin geleceğinin çocuklardan oluşacağını söyledi. “Bizim yarınlarımız ve geleceğimiz siz çocuklarsınız” diyen Şahin, “Sizler bizim istiklalimiz ve istikbalimizsiniz. Yani bağımsızlığımız ve geleceğimizsiniz. Sizlere birazcık dokunulursa, bırazcık fırsat eşitliği verilirse büyük başarılar kazanacaklarınızdan eminiz. Bizler de sizlere bunları sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te ‘Çocuk Dostu’ kent olması için yola çıktıklarını ve bu doğrultuda ilk önce ‘Hoşgeldin Minik Bebek’ projesini başlattıklarını söyledi. Bunun yanı sıra kreş uygulaması yaptıklarını vurgulayan Şahin, arkasından ‘Çocuk Kütüphanesi’ni açtıklarını dile getirdi. Çocukların muhakak çocuk kütüphanesine gitmesini isteyen Şahin, “Öncelikle çok kitap okuyun ve mutlaka bir sportif faaliyette bulunun. Kitap zihninizi geliştirir, spor ise vücudunuzu geliştirir. Bunun ikisini mutlaka yapmalısınız” şeklinde konuştu.

 Program sonrası Başkan Şahin, her okuldan temsili üç öğrenciye ‘okul yardımı’ndan oluşan paketleri verdi. Şahin, daha sonra öğrencilerin arasına girerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirip bir süre sohbet etti.