BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.433,34
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep Belediyesi Celal Doğan ismini sildi!

​Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Şehidimizin adını yaşatacağız. 10 gün sonra doğacak çocuğu bizim evladımız onunda babasının da adını sonsuza kadar yaşatacağız.” dedi.

Abone ol

Gaziantep-Kilis Elbeyli sınırında İŞİD militanları tarafından şehit edilen Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin şehit edilmesinden sonra ulusal ve yerel medyada gündeme seçim öncesi Celal Doğan’ın konuşması bomba etkisi yarattı.

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın seçim meydanlarında “Silah sıkılırsa istifa ederim” sözü hatırlatılarak kamuoyu tarafından “sözünü tut istifa et” tepkisine yol açması üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Celal Doğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde Arıl Belde Meclisi tarafından “Celal Doğan Caddesi” olarak verilen isim tepkiler yüzünden “Şehit Mehmet Yalçın Nane” ismiyle degiştirilecek.

FATMA ŞAHİN: BOYNUMUZUN BORCUDUR 

Agustos ayı ilk Meclis toplantısında gündeme getirilerek Celal Doğan Caddesinin “Şehit Mehmet Yalçın Nane” ismini vereceklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Vatan için canını feda eden şehidimizin adını yaşatmak bizim boynumuzun borcudur.” dedi.

EV ALMAK İÇİN YETKİ İSTEYECEĞİM

Şehit Mehmet Yalçın Nane’nin 10 gün sonra dogum yapacak eşi Seher Nane’nin dünyaya getirecegi çocuklarına şehit olan eşinin adını vereceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Şehidimizin adını ölümsüzleştirdigimiz gibi, çocuğunu kendi çocuğumuz kabul edip doğumdan tut eğitimine kadar her türlü ihtiyacını göreceğiz. İlk Meclis toplantısında şehidimizin çocuğuna birde ev almak için Meclisden yetki isteyeceğim.” şeklinde konuştu.

YÖNETİMİN VERECEĞİ KARARDIR

Yoğun gelen tepki üzerine Celal Doğan parkının da adının değiştirileceğini sözlerine ekleyen Başkan Fatma Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye Meclisimize yazılı müracaat halinde Celal Doğan Parkının adının da değiştirerek bir şehidimizin adını vermeyi düşünüyoruz. Organize sanayi bölgesinde bulunan Celal Doğan Caddesinin isminin değiştirilmesi OSB’ye aittir kendi yönetimleri karar verir. Gaziantepspor’un tesislerinin üzerinde yazan ‘Celal Doğan’ tesislerinin isminin değiştirilmesi ise Gaziantepspor yönetiminin vereceği bir karardır” dedi.