BIST 9.556
DOLAR 32,48
EURO 34,80
ALTIN 2.488,77
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gazi Üniversitesi mobbing ofisine kaç başvuru var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Abone ol

Tanrıkulu, Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan 'Mobbing Ofisi'ne açıldığı tarihten günümüze kadar kaç başvuru yapıldığını sordu.

AKP- AK Parti Hükümeti döneminde kamu kurumlarında liyakat ve mesleki deneyimin dikkate alınmadan gercekleşen atamaların, kadrolaşmanın normal hale gelirken, etnik kimlik, inançlar ve siyasi görüş gibi nedenlerle sürgün niteliğindeki görevlendirmeler yaşandığını dile getiren Tanrıkulu, "Mobbing iddialarına her gün bir yenisi eklenmektedir. Çalışanların hayatı negatif istikametinde etkileyen bu uygulamalar aynı dönemde faaliyet verimini düşürmekte ve vatandaşların nitelikli kamu hizmeti almasını engellemektedir." diye belirtti . Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:


Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK), Gazi Üniversitesi yönetiminin akademik ve idari personele mobbing uygulaması gerekçesiyle tahkikat başlattığı iddia edilmesi doğru mudur? İddia doğru ise, tahkikat hangi aşamadadır? Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan 'Mobbing Ofisi'ne açıldığı tarihten günümüze kadar kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurular sebebiyle açılan kural soruşturması var mıdır? Ceza alan personel var mıdır? Varsa, alakalı personellerin görev ve unvanı nedir? Mobbing ofisinde gercekleşen resmi yazışmalar ve müracaatların e-posta adresi üzerinden yapıldığı iddia edilmesi doğru mudur? İddia doğru ise, bunun gerekçesi nedir? Bu müracaatların genel evrak üzerinden yapılmamasının nedeni nedir? Bu uygulamanın kanuni dayanağı nedir? Mobbing sebebiyle taraflarla gercekleşen görüşmelerin kayıt altına alındığı iddia edilmesi doğru mudur? İddia doğru ise, bu kayıtlar nasıl muhafaza edilmektedir? Gazi Üniversitesi’nde mobbingle alakalı STK’lar tarafından gercekleşen bir anket var mıdır? Varsa, sonuçları nedir?Mobbing gerekçesiyle , kurum personeli tarafından yargıya taşınmış olay var mıdır? Varsa, sayısı nedir? Mobbing Ofisi tarafından tutulan dosyaların mahkemelerce istendiği halde, gönderilmediği iddia edilmesi doğru mudur? İddia doğru ise, bu mevzuda açılan tahkikat var mıdır?