BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Gazi Tıp'ta diploma heyecanı yaşandı

Gazi Üniversitesi Rektörü Ayhan, Tıp Fakültesi'nin mezuniyet töreninde diplomaları dağıttı!

Abone ol
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Tıp Fakültesi'nden mezun olan öğrencilere ''Sizler sağlık hizmetini verirken, bugüne kadar yapılmamış ayrımcılığı yapmak isteyenlere karşı bir bütün olduğunuzu, beraberlik içinde hareket ettiğinizi gösterin, birlik beraberlik içinde bulunun'' diye seslendi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olan 197 genç doktor için Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende konuşan Prof. Ayhan, Türkiye'de ilköğretimde okuyan öğrenci sayısının 10 milyonu geçtiğini ifade ederek, ''Bunların içinde çalışan, alın teri döken, gece gündüz gayret sarf ederek bu makama, bu mevkiye gelenler var. Bu bir başarı öyküsüdür. Bu başarı öyküsünde görünen, görünmeyen kahramanlar var. Bunların başında anneler, babalar, aileler geliyor. Sizlerin başarısını gönülden tebrik ediyorum, bu genç hekimleri Türkiye Cumhuriyeti'ne hediye ettiğiniz için sağ olun, var olun'' diye konuştu.

Üniversite sınavına 1 milyon 750 bin gencin girdiğini belirten Ayhan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmak için ilk 2 bin 500'e girmek gerektiğini vurguladı. 

Ayhan, ''İlk 2 bin 500 öğrenci içine girmediyseniz, o başarıyı elde etmediyseniz Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olmanız söz konusu değil. Peki bu başarıyı kim sağladı, elbette anneler, babalar. Onların büyük emekleri var'' dedi.

Fakültelerinin bu yıl 32. yılını kutladığını, 27. dönem mezunlarını verdiğini açıklayan Ayhan, şunları söyledi:

 ''Bu başarı öyküsünde üniversiteye alın terini veren, yüreğini koyan öğretim üyelerini ihmal etmemek gerekiyor. Üniversitenin ilk kuruluş yıllarını hatırlıyorum. Eğer barakalardan şu anda Türkiye'nin en başarılı tıp fakültelerinden biri halinde geldiysek, ilk 5 tıp fakültesinden birisiyiz diye övünüyorsak, burada Türkiye Cumhuriyeti'ni de unutmamak gerekir. O yokluk ve yoksulluklar içinde, insanlara en büyük hizmeti sunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti'ni unutmayalım. Türkiye Cumhuriyeti'ne şükranlarımı sunuyorum.''
Türkiye Cumhuriyeti ve onun güzide müessesi Gazi Üniversitesi'nin öğrencilerine hep kendi evladı gibi baktığını, hiç ayrımcılık yapmadığını ve yapmayacağını vurgulayan Rektör Ayhan, öğrencilere şöyle seslendi:

''Sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyeti sizin başarınız için hep vermiştir, hep gayret göstermiştir. Nasıl anneleriniz, babalarınız o büyük fedakarlığı göstermişse, nasıl hocalarınız sizi kendi meslektaşları gibi görüp yetiştirmişse, Türkiye Cumhuriyeti de sizi yetiştirirken hiçbir ayrımcılık gütmemiştir. Siz sağlık ordusu olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin dört bir tarafında bu hizmetinizi ifa edeceksiniz. Biz bölmedik, biz bölünmedik, biz birliği temsil ettik Türkiye Cumhuriyeti olarak.  Şimdi 21. yüzyılın Türkiye'sinde, muasır devletler seviyesinin üzerine çıkmak azim ve kararlılığı içinde bulunan Türkiye'de, sizler sağlık hizmetini verirken, bugüne kadar yapılmamış ayrımcılığı yapmak isteyenlere karşı bir bütün olduğunuzu, beraberlik içinde hareket ettiğinizi gösterin, birlik beraberlik içinde bulunun. Siz Türk milletinin aziz evlatlarısınız. Bahtınız açık olsun.''  

Dönem birincisi Mehmethan Doğan, konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. 'Hekimlik Andı''nı okuyan öğrenciler, diplomalarını Prof. Dr. Ayhan, Prof. Dr. Cinaz ile öğretim üyelerinden aldı.