BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  GÜNCEL

Gazetecilerden yetkililer hakkında suç duyurusu

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri, polis şiddetine uğrayan ve görev yapmaları engellenen gazeteciler adına, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında polis şiddetine uğrayan, gözaltına alınan ve tehdit edilen gazeteciler Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda suç duyurusunda bulundu.

Adile önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, sırasında en az 28 gazetecinin gaz bombaları, plastik mermi ve tazyikli sıvı ile yaralandığını belirterek, "Bu basın emekçilerinden bazıları, habercilik yaptıkları için polis tarafından özellikle hedef alınarak yaralandılar" dedi.

En az 14 gazetecinin görev yapmasının engellendiğini veya gözaltına alındığını belirten Durmuş, bazı gazetecilerin dövülerek gözaltına alındığının video görüntülerine yansıdığını kaydetti.

Durmuş, Gezi Parkı'nın polis müdahalesiyle boşaltılmasının ardından Atılım gazetesi, Özgür Radyo ve Etkin Haber Ajansı'na düzenlendiğine dikkat çekerek şöyle dedi: "Bu utanç verici tablonun sorumlusu siyasi iktidar ve iktidara bağlı polis güçleridir. Basın emekçilerine saldıran polis, aynı zamanda halkın haber alma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne saldırmıştır. Gerçekler bu yolla susturulmaya, halktan saklanmaya çalışılmıştır."

TGS üyeleri, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü başta olmak üzere, gazetecilere yönelik şiddetten sorumlu olan tüm yetkililerin görevden alınarak yargılanması çağrısı yaptı.

Basın açıklamasına katılan Almanya Gazeteciler Sendikası Yöneticisi Michael Backmund, Türkiye'de tutuklu Kürt gazetecilerin durumunu ve Silivri'deki duruşmaları izlediklerini söyledi.