BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
POLİTİKA

Gazeteciler tatil istedi Başbakan herkesi kahkahaya boğdu

Bir gazetecinin '10 Ocak tatil olsun?' talebi üzerine Başbakan Yıldırım, 'Bizim hanım da şikayetçi, 'senin tatilin yok mu' diye soruyor' diyerek cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Başbakanlık muhabirleri ile bir araya geldi. Bir gazetecinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün tatil olması yönünde bir talepte bulunması üzerine Yıldırım, gazetecilerin ve siyasetçilerin tatilinin olamayacağına işaret etti. Bu ifade salonda gülüşmelere neden oldu. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'ın da kendisine 'senin yıllık iznin yok mu' diye sorduğunu belirterek, eşinin bu durumdan şikayetçi olduğunu kaydetti.

"GÜNÜNÜZ KUTLU, GELECEĞİNİZ AYDINLIK OLSUN"

Başbakan Binali Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çankaya Köşkünde Başbakanlık muhabirlerini tebrik etti. Gazetecilerin gününü kutlayan Yıldırım, "Gazeteciler, muhabirler, kameramanlar, kısaca toplumun bilgilendirenler güncel olarak memlekette neler oluyor, dünyada neler oluyor, bunu en hızlı mümkünse en doğru şekilde aktaran sizlerin hakkını, hukukunu korumak sadece çalıştığınız basın kuruluşlarının, medya kuruluşlarının görevi değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin de görevidir. O bakımdan hak ve hukuklarının hem korunması hem de ileriye taşınması bakımından biz hükümet olarak son 15 yılda elimizden gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız en başta milletimizi meydanlara davet ederek bu alçak girişime karşı durmaya davet etmiş ama o gece hükümetimizin kararlı duruşu yanı sıra yargı mensupları, savcılarımız, vatanını, milletini, bayrağını seven polis, jandarma, asker tabii en önemli de medya ve basın kuruluşları. O gece medya ve basın kuruluşları herhangi bir telkin almadan, herhangi bir yönlendirme ve baskıya tabi olmadan memleketin geleceği, demokrasisi, bağımsızlığı yönünde adeta durumdan vazife çıkararak bu alçak girişime karşı vatandaşı cesaretlendirmiş ve bu darbenin bastırılmasında çok önemli bir görev ifa etmiştir. bu çalışmada siz varsınız, en büyük emek sizlerindir, basın emekçilerinindir. O gece tehlike, can korkusu diye bir şey düşünmedin gece boyunca devam eden 16 Temmuz'da da bu faaliyetlerinizi sürdürdünüz. Bizimle yakın çalışma içinde olmaya devam ettiniz. İnşallah hep beraber daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir gelecek için milletimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Gününüz kutlu, geleceğiniz aydınlık olsun" ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler