BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gazeteci Ünal Tanık serbest bırakıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında yaptığı haber nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Ünal Tanık serbest bırakıldı

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık’ın geçmiş yıllardaki arama kaydı nedeniyle gözaltına alındığını söyledi.

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Portakal Çiçeği Karnavalı için geldiği Adana’da dönemin Adana Basın Savcısı Duran Yılmaz'ın oğlu ve dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki iddiaları haberleştirmesi sonrasında hakkında açılan dava ile ilgili olarak mahkeme kararına ilişkin içeriğin yayından kaldırılması ve mahkeme kararının yerine getirilmemesi gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi hakimin karşısına çıkan Tanık, serbest bırakıldı.

TANIK TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Adana Basın savcısı Duran Yılmaz'ın oğlu ve dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkındaki iddiaları haberleştirdiği gerekçesiyle Adana'da gözaltına alındı. Gazeteci Tanık, gözaltı sürecini twitter hesabından an be an duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 2010 yılında hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınan dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında o günlerde çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialardan biri de, Adana adliyesinde görevli basın savcısı Duran Yılmaz'ın oğu Murat Yılmaz'ın belediyeden maaş aldığı iddiasıydı.

ARAMA KAYDI VARMIŞ

Portakal Çiçeği Karnavalı için düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adana Valisi Coş, “Otellerde kalanların kimlikleri sisteme girildikten sonra aranan kişilerin olup olmadıkları bilgisayar ortamında karşılaştırılıyor. Bütün otellerde yapılması gereken rutin bir işlem. Arkadaşımız da aynı işleme tabi tutulmuş. Kendisi hakkında geçmiş yıllarda arama kaydı olması nedeniyle karakola davet edilmiş. Bende kendisiyle görüştüm bir ihtiyacı olup olmadığını sordum, hatta gerekiyorsa 'avukat bulalım' dedim. Teşekkür etti." dedi.

Gözaltının geçmiş yıllarda bir yazının internet medyasının içeriğinden çıkarılmasıyla ilgili olduğunu aktaran Vali Coş, “Adli bir işlem olduğu için müdahale edemiyoruz ama takip ediyoruz. Bu standart bir uygulama. Alt seviyede olan teknik bir işlem. Ben bir başka basın mensubunun aramasıyla haberdar oldum. Emniyet müdürü de aynı şekilde. Söz konusu kayıtların işlenişinde, uygulamada veya yakalama kararlarında bir yanlışlık varsa ve şikayet olursa araştırılır soruşturulur yanlışlık gerekli işlemler yapılır." diye konuştu.