BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA

Gazeteci izmarit attı bakan fırça

Sağlık Bakanı Akdağ, yere izmarit atan gazeteciye çıkıştı: Bu hareketi 19'undan sonra yapsan 20 YTL'yi bayılacaktın

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rize'nin Güneysu İlçesi'ne gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara izmaritini yere atan yerel gazete muhabirine, “Bu hareketi 19 Mayıs’tan sonra yapsaydın 20 YTL’yi bayılacaktın” diye çıkıştı.

Sağlık Bakanı Akdağ, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren ile birlikte Güneysu Tenzile Erdoğan Gün Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Akdağ, daha sonra ilçe sokaklarını gezerek halkta sohbet etti. Konutunda bulunan Başbakan Erdoğan’ı bekleyen Bakan Akdağ, bu sırada bir yerel gazete muhabari İlyas Gür'ün sigara izmaritini yere attığını gördü. Gazetecinin yanına yaklaşan Bakan Akdağ, “Bugün 19 Mayıs olsaydı 20 YTL ceza ödeyecektin. Gazeteci izmariti yere attı. 20 lira cezası var. Bu arkadaşı haber yapabilirsiniz. Bugün ayın 11'i. Ceza için 8 günün daha var. Yoksa 20 YTL'yi bayılacaktın” diye çıkıştı. Gazeteci Gür bunun üzerine “Bugün 19 Mayıs değil” dedi.

Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile getirilen sigara yasakları, 19 Mayıs Pazartesi günü yürürlüğe giriyor. Kanuna göre sigara izmaritlerini yere atanlar belediye sınırları içinde zabıta tarafından 23 YTL idari para cezası ile cezalandırılacak

Radikal