BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  GÜNCEL

Gazeteci dostları onu unutmadı!

Her gün gazetede göz attığınız bir haberin, televizyonda kulak kesildiğiniz bir görüntünün internette bir tek tıkla okuduğunuz yazıların mimarları gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü hem kutladı hem de çalıştılar.

Abone ol

Her gün gazetede göz attığınız bir haberin, televizyonda kulak kesildiğiniz bir görüntünün internette bir tek tıkla okuduğunuz yazıların mimarları gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde hem çalıştılar hem de kaybettiklerini andılar.

15 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLDÜ


Ne yazık ki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haberlerine 15 yıl önce öldürülen bir gazetecinin anmasıyla başlıyoruz. Gazeteci Metin Göktepe ölümünün 15. yılında, İstanbul Esenler'deki mezarının başında anıldı. Törene Göktepe'nin ailesinin yanı sıra bir çok gazeteci arkadaşı da katıldı.

Gazeteci Alper Turgut, "Hâlâ gazeteciler gözaltına alınıyor, hâlâ gazeteciler tutuklanıyor, hâlâ gazeteciler ölüyor. Mesleğimiz açısından ilerleme değil gerileme söz konusu. Gözaltına alınırdık, birlikte coplanırdık, kaybedeceğimizi düşünmedik. Fotoğraflar çekerdik ama birlikte fotoğraf bile çektirmemiştik. Hiç beklemediğimiz bir olaydı" diye konuştu.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe 1996'da gittiği bir haberde gözaltına alınmış ve dövülerek öldürülmüştü. Göktepe'nin ölümünden sorumlu tutulan 6 polise 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti.