BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  MEDYA

Gazeteci Can Dündar'a bir dava daha

Yurt dışında olan Can Dündar hakkında hazırlanan soruşturma tamamlandı. İddianamede Dündar'ın Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi yayın yönetmenliği yapılarak terör suçundan hapsi istendi.

Abone ol

Can güvenliğini gerekçe göstererek yurt dışına çıkan Can Dündar'a bir dava da Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için açıldı. Dündar'ın terör örgütlerinin yayınlarını basmak ve yayınlamak iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan iddianamede, Can Dündar’ın "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. 2 sayfalık iddianamede gazetenin yedinci sayfasında yer alan haberin içeriği ve görseli incelendiğinde örgütün kendi silahlı eylemlerini meşru gösterme ve övmeye yönelik olduğunun değerlendirildiği kaydedildi. Eser sahibi belli olmadığından Basın Kanunu gereği sorumlu yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeninin bu haberin yayınlanmasından sorumlu olduğu ifade edildi.

İLK DURUŞMA 22 ARALIK’TA

Can Dündar’ın savunmasının alınamadığı ifade edilen iddianamede gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü olan şüpheli İnan Kızılkaya’nın da haberlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunmasında belirttiği ifade edildi. İddianamede, Can Dündar ve İnan Kızılkaya’nın "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. İddianameyi kabul eden İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmanın 22 Aralık’ta yapılmasına karar verdi.

YURTDIŞINDA OLUP OLMADIĞI SORULACAK

Mahkeme ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak Can Dündar’ın yurtdışında olup olmadığının mahkemelerine bildirilmesini istedi.