BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Gayrimenkul satışında online dönem

BimSA’nın geliştirdiği online kurumsal satın alma platformu Pratis’ten artık gayrimenkul satışı da gerçekleştiriliyor.

Abone ol

Pratis, gayrimenkul satmak isteyen firmalara daha hızlı ve pratik satış yapma fırsatı sunuyor.

Bilgi teknolojileri sektörünün öncü kuruluşlarından BimSA’nın geliştirdiği online satın alma platformu Pratis, gayrimenkul satışları için de çözüm sunuyor. Pratis için geliştirilen “Pratis Gayrimenkul Satış Platformu” sayesinde firmaların sahip olduğu gayrimenkullerin satış süreci artık belirlenen kurallar çerçevesinde online ortamda şeffaf ve hızlı olarak gerçekleştirilebiliyor.

“NOKTA ATIŞI” GAYRİMENKUL TESPİTİ!

Kullanıcı dostu ara yüzler ile tasarlanan, güçlü e-ihale altyapısına sahip, resim, açıklama, harita ve özellik listesi gibi gayrimenkul için gereken tüm içeriklerin görülebileceği Pratis Gayrimenkul Satış Platformu, Türkiye’nin en büyük emlak seri ilan sitesi ile entegre çalışması sayesinde daha geniş kitlelere de ulaşabilecek. Platformda yer alan harita özelliğinde ayrıca, ilana konu gayrimenkulün koordinat bilgisi de görülebiliyor. Bu sayede ilana teklif vermek isteyen kullanıcılar, koordinatlar sayesinde ilgili gayrimenkulün tam yerini, deyim yerindeyse “nokta atışı” görebiliyorlar.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Gayrimenkule ait özellikler, resimler ve açıklamalar gibi ayrıntıların da paylaşıldığı Pratis Gayrimenkul Satış Platformu’nu kullanmak için platform üzerinde hesap oluşturmak gerekiyor. Daha sonra firmalarıngayrimenkul ilanlarının görülebildiği uygulamada tercih edilen ilanlara teklif verebilmek için teminat mektubu, şartname, sözleşme gibi ön koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

Kapsamlı filtreleme seçenekleri sayesinde en uygun kişiye en uygun gayrimenkulün görüntülenebildiği Pratis Gayrimenkul Satış Platformu’nun filtreleri arasında teklif esası da var. Yani listeleme ekranında henüz teklif gelmemiş, ya da en az bir teklif gelmiş ilanlar ayrı ayrı filtrelenebiliyor. Bir ilana teklif gelmesi ile teklif verme süresi için gayrimenkul satışı yapan firma tarafından tanımlanan sürede geri sayım başlıyor. Sürenin bitimine doğru yeni bir teklif girişi olursa ilan sahibi tarafından tanımlanan zamana kadar kapanış süresi otomatik uzamaya giriyor ve yeni teklif girişlerine olanak sağlanıyor. En iyi teklifi geçen cazip bir teklif gelmesi durumunda sistem en iyi teklifi veren firmaya, teklifinin geçildiği bilgisini hem e-mail hem de sms ile bildiriyor ve teklifini arttırması için yönlendiriyor.

Pratis Hakkında

Elektronik satın alma ve satış platformu olan Pratis ile kurumlar ihtiyaç duydukları direkt, endirekt ürün ve hizmetleri tedarik edebiliyorlar, satın alma talebinden satın alma siparişine kadar olan tüm aşamaları elektronik ortamdan çözümleyebiliyor, içeriğinde kayıtlı tedarikçi havuzu bulunan ve gerçek ticari hayatta kullanılan pazarlık ve sipariş süreçlerinin web ortamında düzenleyebiliyorlar.  BimSA, e-ihale hizmeti ile firmanın belli bir pazarlık sürecine danışmanlık hizmetiyle beraber ihaleleri online olarak gerçekleştirip, sonucunu firmaya raporluyor. Tedarikçilerin sistem kayıtlarını, online eğitimlerini ve pazarlık süresince teknik desteğini de BimSA kendi ekibi ile sağlıyor.

Pratis platformunu kullanan şirketler, satın alma maliyetlerini düşürüyorlar, e-İhale öncesi, teklif toplama modülü ile ön hazırlık yapabilme imkanı elde ediyorlar, 26 bin’in üzerinde tedarikçiye kolayca erişim imkanına kavuşuyor, zamandan ve iş gücünden tasarruf ediyor, kapsamlı ve çok çeşitli raporları kolayca hazırlayabiliyorlar. Aynı zamanda satın alma süreci hizmetinin, yazılım modeli (S.A.A.S) olarak aldıkları hizmet içerisinde sunuluyor olması şirketler için büyük avantaj sağlıyor. Bütün bu imkanların yanı sıra Pratis platformunda danışman ve teknik destek ekibinin kurumsal ve özverili hizmet anlayışı ile sistemin sunduğu çok çeşitli raporlar ve kullanıcı dostu ara yüz tasarımları şirketlerin satın alma sürecini kontrolünde kolaylık ve şeffaflık sağlıyor.