BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07
HABER /  GÜNCEL

GATA'nın ismi değiştirildi! Yeni ismi bakın ne oldu

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) ismi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi. Yeni ismi ise bakın ne oldu.

Abone ol

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sağlık bilimleri alanında askeri personel yetiştiren GATA'nın ismi, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hizmet veren askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması ile ilgili yapılan açıklamanın hemen ardından değiştirildi.

İsmi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen hastanenin tabelası da dün gece değiştirildi.

Birçok genç subayın önü GATA'nın verdiği raporlarla kesildi. Darbe yanlısı tabibler, kendilerinden olmayan harp akademisi öğrencilere subaylık yolunda gerekli olan raporları vermedi.

RESMEN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA BAĞLANDILAR

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin "sivilleştiği", 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

KURUCUSUNUN ADI VERİLDİ

Bu kapsamda GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne bu hastaneyi 1898'de kuran Sultan Abdülhamid Han'ın adı verildi.

Sağlık kuruluşlarının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı olacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

HİZMETLER KISITLANMAYACAK

"Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir. Hizmetlerin sona erdirilmesi ya da aksatılması söz konusu olmayacaktır.

ASKERİ HASTANELER VE ÖZELLLERDEN İŞBİRLİĞİ

Hizmetler güçlendirilmiş şekilde verilmeye devam edecektir. Bu bağlanma öncesinde de askeri hastanelerimizle sivil hastanelerimiz birçok iş birliği gerçekleştirmiştir. Uygulama ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Tüm askeri sağlık kuruluşları, bugün saat 17.00'de ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlanmıştır."