BIST 9.496
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.480,46
GÜNCEL

Garnizon Komutanlığı civarında esrarengiz tünel!

MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde, ilçeye adını veren tepede bulunan 8 metre uzunluğundaki tünel ile ilgili inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde tünelin define avcıları tarafından kazılma ihtimali üzerinde duruluyor.

MARDİN Kızıltepe'de Garnizon Komutanlığı'na bir kilometre uzaklıktaki evde yaklaşık 7 metre uzunluğunda tünel tespit edildi. Tünelin define arayan şüpheliler tarafından kazıldığı değerlendiriliyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir evde yaklaşık 7 metre uzunluğunda tünel tespit edildi. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerince Tepebaşı Mahallesi'nde Garnizon Komutanlığı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan evde yapılan araştırmada, yaklaşık 7 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Tünelle ilgili güvenlik güçlerinin nezaretinde AFAD ve itfaiye ekiplerince inceleme yapılıyor. Tünelin, define arayan şüpheliler tarafından kazıldığı değerlendiriliyor.

Kızıltepe ilçesinde, ilçeye adını veren tepede bulunan 8 metre uzunluğundaki tünel ile ilgili inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelere AFAD ve itfaiye ekipleri de katılırken, tünelin define avcıları tarafından kazılma ihtimali üzerinde duruluyor.

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi Kilise Caddesi'nin bitişiğinde bulunan ve ilçenin adına da ilham olan tepede güvenlik güçleri tarafından fark edilen tünelle ilgili inceleme başlatıldı. 8 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindeki tünelde alınan güvenlik önlemleri eşliğinde AFAD ve İtfaiye ekipleri çalışma yaparken, tünelin ağzının tahtalarla kapatıldığı belirtildi. Güneydoğu Anadolu’nun en eski höyük yerleşimlerinden biri olarak bilimsel yayınlarda da yer alan Telermen Höyüğü olarak da adlandırılan tepede bulunan tünelin, define avcıları tarafından kazılma ihtimali üzerinde durulurken, tünelin doğal göçükle oluşmadığı, kazma kürek gibi aletlerle kazıldığı belirlendi.

Sitene Ekle
Etiketler