BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi söz verdi 4 ayda istifa edecek!

Kılıçdaroğlu, Rize'de konuştu eğer söylediklerini yapamassa istifa edeceğini söyledi

Abone ol

CHP lideri Rize'de partililere seslendi! Taşeron işçilere Rize'den kadro sözü veren Kılıçdaroğlu, Zonguldak'tan aday gösterilen Haberal için destek istedi. Rize meydanında Erdoğan'a yönelik son kozunu da oynayan Kılıçdaroğlu, "aile sigortası" da dahil tüm vaatlerini birer birer saydı ve tek başına iktidarlarının ilk 4 ayında, verdiği sözleri yerine getirmesse istifa edip, siyaseti bırakacağını söyledi.


Kılıçdaroğlu, Rize'de partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu ülkede her zaman her yerde insana değer verdiğini belirterek, ''İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır. Hangi partiye oy verirse versin, bütün yurttaşlarım arasında ayrım yapmadım. Sadece şu ayrımı yaptım; benim için yandaş yok sadece ve sadece vatandaş var'' dedi.

Bir ülkeyi yönetenlerin halkın sağduyusuna güvenmek zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bir ülkeyi yönetenlerin temel amacı o ülkede yaşayanların mutlu olmasıdır, o ülkede hiç bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Bunun mücadelesini veriyoruz. İstiyoruz ki bu güzel ülkede herkes mutlu, huzur içinde, mutluluk içinde yaşasın, kimse birilerine muhtaç olmasın. 

Çayınızı, ÇAYKUR'u, fabrikaları özelleştirdiler. Rizeli zengin oldu mu? Rizeli özelleştirmeden bir kar elde etti mi? Peki Allah aşkına niye özelleştirdiler. Bütün Rizeli kardeşlerime söylüyorum. Duvarın bir kenarına yazın, halkın iktidarında özelleştirmeye son vereceğiz. Çayda özelleştirme olmayacak, ÇAYKUR'da özelleştirme olmayacak. ÇAYKUR Rizelinin olacak. ÇAYKUR çay üreticisinin kara gün dostu olacak. FİSKOBİRLİK fındık üreticisinin, Toprak Mahsulleri Ofisi buğday üreticisinin kara gün dostu ise ÇAYKUR da çay üreticilerinin kara gün dostu olacak.

''KAÇAK ÇAYLAR İMHA EDİLECEK''

Kaçak çayların tamamını imha edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Kaçak çayı niye imha edeceğiz? Eğer benim ülkemin insanı alın teri dökmüşse, çalışmışsa, güneşin sıcağında, yağmurun altında çalışmışsa, çoluk çocuk, kadın erkek demeden çalışıp, alın teri döküp çay elde etmişse, bir başka ülkenin çayını buraya getirip onun alın terinin çalınmasına izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz. Bu bizim milliyetçilik anlayışımızdır. Önce benim ülkemin insanı kazanacak. Yıllar yılı söylediler, bir sürü politikacı çıktı söyledi. 'Efendim şöyledir, böyledir' dedi. Bakın herkes köşeyi döndü, ceplerini doldurdular. Ben ceplerimi doldurmayacağım. Benim ceplerim vatandaşın talepleri ile doludur.''

''YENİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ HALKIN PARTİSİ OLACAK''

Bu sırada cebindeki notları çıkartıp vatandaşlara gösteren Kılıçradoğlu, şunları söyledi:

''Kişi iş ister, kimi aş ister, kimi 'geçinemiyorum' der, herkesin bir derdi var. Ben dertlere derman olacağım, size sözüm var. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz. Yeni Cumhuriyet Halk partisi halkın partisi olacak. İşçinin partisi olacak. Çay üreticinini partisi olacak. Taşeron işçisinin partisi olacak. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi yeri, zamanı gelince halka hesap verecek. Halka hesap vermeyi namusu, görev kabul edecek. Bunun için yola çıktık. Bunun için mücadele ediyoruz. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi alın terine değer verecek.''
''ÇAYI RİZE'YE KİM GETİRDİ''

Vatandaşlara ''çayı Rize'ye kim getirdi'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Rusya'dan şemsiyesinin içinde çayı getiren rahmetli İsmet İnönü'dür. 1947 yılında buraya gelip çay ekilmesi lazım, buradaki insanların geçinmesi lazım diyen kişidir. İlk çay fabrikasını kuran kişidir. Ve onun getirdiği çayı, fabrikayı kuran büyük insan Allah'ın rahmetine kavuştu. Onun torunu burada'' diyerek otobüsün üzerinde bulunan CHP Rize milletvekili adayı Kenan Bıyık'ı tanıttı.

Kılıçdaroğlu, çayı Cumhuriyet Halk Partisi'nin getirdiğini belirterek, ''Şimdi sahip çıkacağız, sonuna kadar sahip çıkacağız. Rize'de milletvekilimiz, adaylarımız burada. Onların en içten saygıları selamları var. onlar sürekli içinizdeler, sizin dertlerinizi dile getirecekler. Ben size bir soru sorayım. Siz hiç TBMM'de kürsüye çıkıp 'Rize'nin şu sorunu var' diyen milletvekili duydunuz mu? Yetki sizde, güç sizde. Verin yetkiyi aslanlar gibi kürsüye çıksınlar, aslanlar gibi Rize'yi anlatsınlar'' diye konuştu.

Partililerin ''Haberal nerede, biz oradayız, Haberal seninle gurur duyuyor'' şeklindeki sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, ''Haberal bizim gönlümüzde, meraklanmayın. Haberal da sizin çocuğunuz. Çok emek verdi. Dünyanın en sayılı cerrahlarından birisi. Kazandığı bütün paralarını üniversiteye harcadı. Binlerce çocuk okuyor, ne diyeceğiz? 'Allah ondan razı olsun' diyeceğiz, sağolsun, 'varolsun', diyeceğiz. O da halkın iktidarında, parlamentoda olacak. O da bu ülkenin sorunlarını dile getirecek. Onu mücadelesini verecek'' dedi.

''AİLE SİGORTASINDAN EN ÇOK YARARLANACAK OLAN YOKSUL AİLE''

Bir partilinin elindeki ''küçük hırsızlar el feneri kullanır büyük hırsızlar deniz feneri kullanır'' pankartını okuyan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Aile sigortasından en çok yararlanacak olan yoksul aile, ama onun dışında en çok yararlanacak olan esnaf kardeşlerimiz. Çünkü alacak çocuğunu oğlunu, kızını, mahallenin bakkalına, esnafa gidecek, istediğini alacak. Göreceksiniz esnaf da rahat bir nefes alacak 'oh' diyecek. Şu ülkede kimse birilerine muhtaç olmadan gelip alışverişini yapacak. Daha bitmedi. Bu günlerde sizlere, esnaf kardeşlerime bir kağıt geliyor. Diyor ki, 'emekli aylığınızdan yüzde 12 kesiliyordu, Ocak'tan itibaren yüzde 15 kesilecek'. Size bir soru. Çalışan insan dünyanın hangi ülkesinde cezalandırılır. Türkiye'de...

Emekli olunca aylığı ile geçinemiyor, ne yapacak. Emekli olunca çalışmaya devam edecek. Vay sen misin çalışan? Emekli aylığından yüzde 15 kesintiyi kaldıracağım. Bu rezalete son vereceğim. Zaten emeklilik yaşı çıktı 65'e. Bunu sosyal devlet ilkesine aykırı buluyoruz. Daha önce yüzde 40 yapmışlardı. Anayasa Mahkemesine başvurduk, iptal etti. Şimdi yüzde 15'e çıkarttılar. Yine Anayasa Mahkemesine gittik. Ama size söz. 13 Haziran'da halkın iktidarını kuralım, ilk 100 gün içerisinde bu yüzde 15 rezaletine son vereceğiz.''

''TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALACAĞIZ''

Son zamanlarda bir de taşeron işçi çıktığını dile getiren Kılaçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Sendikası olmayan, asgari ücrete mahkum edilen, mesai kavramı olmayan çağdaş köle düzeni çıktı. Aranızda sendikacılar var, yeniden örgütlenmenizi sağlayacağım. Örgütlü toplum olmaktan korkmayacağım. Taşeron işçileri kadroya alacağız. Onlar da bu ülkede çalışacaklar, üretecekler, haklarını alacaklar...

Siyasetçi ile halk arasında güven sağlayacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getiremezsem ilk 4 ay içinde siyaseti de bırakacağım, genel başkanlığı da bırakacağım. İlk 4 ay içinde aile sigortası kurumunu kuracağız. Taşeronlaşmayı kaldıracağız. Emeklilere milli gelirden pay verilmesi ile ilgili yasayı çıkaracağız. Gençlerin askerlik süresini 9 aya indirmek için çalışmayı başlatacağız. 15 aydan 9 aya indireceğiz gençler. 

Diyorlar ki 'gençlerin askerlik süresini 15 aydan 9 aya indiriyorsun, memleketi kim savunacak'. Rize'den söylüyorum, Rizeli kardeşlerime söylüyorum. Eğer bu ülke savunulacak konuma gelirse değil 9 ay, 9 yıl da askerlik yaparız biz. Unutmayın, bu ülkede kimin derdi varsa çözüm Cumhuriyet Halk Partisinde. CHP Genel Merkezini son 6 ayda bir üniversite gibi çalıştırdım. Gecenin 2- 3'ünde çalışan arkadaşlarıma moral vermek için onların çayını kahvesini içmeye gittim. Ve toplumun hangi kesiminin derdi varsa, onunla ilgili projelerimiz var. Artık eleştiren değil, öneri getiren, vatandaşın sorunlarına eğilen, ona güven veren yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi anlayışı ile yola çıkıyoruz. Size güveniyoruz, siz de bize güvenin.''