BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.412,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi MHP ile koalisyonu yalanlamadı

Kılıçdaroğlu, Bayrampaşa ilçe teşkilatını ziyareti sırasında gazetecilerin MHP ile koalisyon yapacakları yönündeki iddialara cevap verdi.

Abone ol

CHP, genel seçimler için MHP ile koalisyon planları yapmaya başladı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, böyle bir koalisyona hazır olduklarını açıklayınca gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi.

Kılıçdaroğlu, Bayrampaşa ilçe teşkilatını ziyareti sırasında gazetecilerin MHP ile koalisyon yapacakları yönündeki iddialara cevap verdi. Kılıçdaroğlu iddiaları yalanlamak yerine hedefini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da partisinin Bayrampaşa ilçe teşkilatını ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, MHP ile koalisyon yapacakları yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. Bunun için sokak sokak yapılanıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar CHP'nin tek başına iktidar olmasını zorunlu kıldı. Türkiye'de ekonomi bozuk, işsizlik oranı yüksek, sanayide beklenen atılım yok. Türkiye'de yeniden ulusal kurtuluş hareketini başlatmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

GÜRSEL TEKİN NE DEMİŞTİ?

"Bu oran yine bir ana muhalefeti mi işaret ediyor" sorusuna "Hayır. Göreceksiniz iktidar" yanıtını veren Tekin, MHP ile koalisyona bakışını, "Türkiye'nin geleceğiyle, yaşadığı sorunlarla ilgili olarak eğer çözüm üretecekse herkesle koalisyon yapılabilir. MHP ile de olur. MHP Türkiye'nin bir partisi, parçası. Geçmiş dönemde bir koalisyon yaptı MHP-DSP ile, çok da uyumlu bir koalisyondu bence" sözleriyle anlatmıştı.