BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi de o paşayı sorgulayın dedi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM Toplantısı için gittiği İzmir'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnternet Andıcı Davası'yla ilgili net konuştu:

"O iki ismi sorgulayın."

O isimlerden biri İnternet Andıcı'nda imzası bulunan dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'dü...

Gandi'nin Ak Partili Gönül'ü hedef göstermesi kimseyi şaşırtmadı. Ancak ikinci isim için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz.

'Ordunun sözcüsü' eleştirilerinin hedefi olan CHP'nin lideri ikinci isim olarak eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un adını verdi ve ekledi:

"Gerek duyulursa İlker Başbuğ'un da ifadesine başvurulabilir. AKP yöneticileri zamanında uyarmış. Bu işler uyarıyla falan olmaz. Varsa bir şey görevden alırsınız. Kişi emekli olduktan sonra konuşmak kolay." 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM toplantısı için geldiği İzmir'de Vatan gazetesine ropörtaj verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

VECDİ GÖNÜL SORGULANSIN

Gözden kaçan nokta şu; internet sitelerinin oluşumu dolayısıyla onay var mı yok mu? Bakan onayı varsa bürokratı nasıl suçlarsınız. Hiç kimsenin aklına gelmiyor. Bakan Vecdi Gönül 'Hayır benim böyle onayım yoktur' demedi. Binlerce belge imzalamış falanÖ Nereden bileyim demeyeceksin bilerek imzalayacaksın. İmzan orada var. Bu sıradan bir olay değil onlarca internet sitesi kurulacak. Bu davada ilk sorgulanması gereken kişi Vecdi Gönül'dür.

NEDEN GÖREVDEN ALMADIN

Gerek duyulursa İlker Başbuğ'un da ifadesine başvurulabilir. AKP yöneticileri zamanında uyarmış. Bu işler uyarıyla falan olmaz. Varsa bir şey görevden alırsınız. Yasalara aykırı uygulama varsa görevden alırsınız. Kişi emekli olduktan sonra konuşmak kolay. O zaman konuşacaktınız, şimdi değil.

SAVCILARA BÖYLE SESLENDİ

CHP lideri, yeni Deniz Feneri davası savcılarına da  "Görevi kabul etmeyin" sözleriyle seslendi:

"Yeni gelen savcıların eski savcıların görevini yapmaları için görevi kabul etmemeleri lazım. Eğer etik değerleri varsa, yargının saygınlığını korumak istiyorlarsa o görevleri kabul etmemeleri lazım. 3 savcı soruşturma gizliliğini esas alarak görevlerini başarılı yaptılar. Yeni gelenler görev üstlenirlerse dosyadan belge almak üzere, görev üstlenmiş olmak üzere göreve geleceklerdir. Bazı belgeleri dosyadan çıkaracaklar ya da görmemezlikten geleceklerdi algısı kamuoyunda yerleşecek. O nedenle bu savcılar görevi kabul etmemelidir.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENELKURMAY'A ZİYARET

Kılıçdaroğlu yeni Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i de ziyaret edeceğini ifade ederek, "Belli bir süre içinde yapacağız. Gitmeyeceğiz diye bir algımız yok" dedi. "Son topuk selamı polemiği" ve "Sizce Asker hükümetin emrinde mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Asker siyasi otoritenin emrindedir. Bu doğal bir şey. Emrinde olmak siyasi otoritenin her dediğini yapmak değildir. Emrinde olmak yasalara uygun faaliyet göstermek demektir" yanıtını verdi.

FENER SAVCILARI EMRİ BAŞBAKAN'DAN

Deniz Fenerinde savcıların görevden alınması talimatını Recep Tayyip Erdoğan mı verdi? Çıkıp ben vermedim desin. Onun bilgisi olmadan savcılar görevden alınmaz. "Başbakan'ın bağlantılı olduğu iddia ediyorsunuz gelen bilgi belge var mı?" sorusuna ise CHP lideri, "Tabi çok bilgiler geliyor" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"BAŞBAKAN'IN SESİ BİLE ÇIKMADI"

"AKP tedirginlik içerisinde. 2 temel nokta var. Birincisi toplanan yardımlarla AKP bağlantısı, ikinci noktada köstebek. Arama kararı alınıyor aranacak yere önceden haber veriliyor.

SORUMLUSU O İKİLİ
Deniz Feneri davası sürüncemeye girerse sorumlusu yeni atanan savcılar olarak algılanacak. Doğrudan doğruya sorumlu Adalet Bakanı ve Başbakan Erdoğan'dır. O ikili yani...

Kim veriyor AKP yandaşları. Sayın Başbakan haberi veren senin en yakın arkadaşın mı dedim. Ses bile çıkmadı. Beşir Atalay ismini vermedim o çıktı konuştu, 'ben değilim'dedi. O zaman bir başkası. Köstebek olayı ortaya çıktı. Olay tespit edilince bu bilgi Başbakana verildi. Başbakanın istediği üzerine bu savcıların karar alındı. HSYK'dan bu kararın çıkması zor olabilirdi ama müfettiş görevlendirip 3 savcıyı görevden aldılar."