BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,64

Game Of Thrones sevenlere kötü haber

Game Of Thrones sevenlere kötü haber

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un 2018 yılında yeni bir sezon yayınlamayacağı iddialarının ardından resmi açıklama yapıldı.

Game Of Thrones sevenlere kötü haber

HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un 2018 yılında yeni bir sezon yayınlamayacağı iddialarının ardından resmi açıklama yapıldı. Geçtiğimiz yıl içinde yayınladığı 7. sezonuyla birlikte hemen her bölümde rekor kırmayı başaran dizinin final sezonunun 2018'de yayınlanmayacağı kesinleşti. Yapılan açıklamaya göre Game of Thrones 8. sezon yani final sezonu, 6 bölüm olacak ve 2019 yılında yayınlanacak. Diğer taraftan David Benioff ve D.B. Weiss, David Nutter ve Miguel Sapochnik yeni sezonun yönetmenleri olacak. Yeni sezonun yazarları ise David Benioff & D.B. Weiss, Bryan Cogman ve Dave Hill. Dizinin yönetici yapımcıları David Benioff, D.B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger ve Bernadette Caulfield. Eş-yönetici yapımcılar Bryan Cogman, Guymon Casady, Vince Gerardis ve George R.R Martin olacak.

Game Of Thrones sevenlere kötü haber

Bu muhteşem diziyle alakalı sizlere biraz bilgi verelim, tabi izlemeyen kaldıysa.. Öncelikle fantastik bir dizi ama buram buram tarih kokuyor. Sanki gelecekte geçiyor ama geçmişten bahsediyor gibi. George R. R. Martin’in epik fantezi roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarından uyarlanan dizi bir çok ilkin ve enteresanlığın da sahibi. Çekimleri Kuzey İrlanda, İzlanda, Fas, Malta, Hırvatistan da bulunan mekanlar ile Belfast’ta bir stüdyoda yapılıyormuş. Dünyada bir çok kanalda yayınlanan dizi ortalama 18,6 milyon izleyiciye ulaşarak en çok izlenen dizi olmayı başarmış.

Game Of Thrones sevenlere kötü haber

Gelelim dizinin konusuna. Yedi krallıktan bahsediliyor. Ejderhalar yok edileli yüzlerce yıl olmuş. Westeros denilen bir dünya burası. Dönem dönem yazların kışlara oranla çok kısa sürdüğü, ama bitmeyecek kadar uzun kışların da yaşandığı bir coğrafya. Krallık bir şehirden, Demir tahttan idare ediliyor. Bölgelerde ise krala yemin ederek sadık yaşayan aileler, bu ailelerin başında lordlar ve yine lordlara yemin ederek sadık yaşayan halklar var. En köklü lordluk yaşadıkları topraklar kadar soğuk ve sert yaradışlı olan Starklar. Starklar Kıştepesi kalesinde yaşıyorlar. Zaten en büyük bölge olan kuzey, aynı zamanda krallığın da koruyucusu konumunda.

Game Of Thrones sevenlere kötü haber

Kuzeyin en ucuna Kışyarı denilen buzdan bir duvar örülmüş. Burada gece nöbetçileri yaşamakta. Gece nöbetçileri genellikle ölümle cezalandırılmış mahkumlardan ya da kendisinden ve ailesinden kaçan asillerden oluşturuluyor. Onlar bir tür yeminle ölene kadar gece nöbetine bağlı yaşıyorlar ve evlenemiyorlar. Duvarın ardı daha sert kışlar yaşamakta. Orada kimseye bağlı olmayan yabaniler, devler, insan yiyenler yaşıyor. Ve hikayemizde, Westeros’un kuzeyinde, Yedi Krallık’ı yüzlerce yıldır koruyan buzdan surun ardında tekin olmayan güçler toplanmakta. Kralın eli diye adlandırılan kralın sağ kolunun kuşkulu ölümünden sonra, çocukluk arkadaşı ve dostu olan Kıştepesi Lordu kral tarafından güneydeki saltanat makamına çağrılıyor. Bundan sonra entrikalar, ölümler, savaşlar ardı arkasına geliyor. Ejderkrallar soyundan gelen sürgündeki Targaryen artık fosilleşmiş ejder yumurtalarını canlandırıveriyor. Ve kış, Yedi Krallık için uğursuz işaretlerle yaklaşıyor.