BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  GÜNCEL

Galip Öztürk kimdir Metro'nun sahibi ve kızları nereli?

Metro otobüs şirketinin sahibi aslen Samsunlu olan Galip Öztürk. Çaycılıktan Metro Holding patronluğuna giden bir başarı öyküsü var. Peki kimdir Galip Öztürk, kızları Çağla Öztürk, Çiğdem Öztürk ve Yağmur Öztürk hakkında neler biliniyor?

Abone ol

Aslen Samsunlu olan Galip Öztürk evli ve 4 kız ile 4 erkek çocuğu babası. 1965 doğumlu olan Galip Öztürk 52 yaşında ve hala şirketinin başında.

Çaycılıktan zirveye : Galip Öztürk'ün çaycılıktan holding patronluğuna uzanan bir başarı öyküsü var. Samsun'dan 13 yaşındayken İstanbul'a gelen Galip Öztürk Topkapı'da bir çay ocağında çalışmaya başladı.  Kısa sürede zengin olmak isteyen Öztürk, elinde hiç otobüs olmamasına rağmen otogardan bir yazıhane kiralayarak 'Star Turizm' isimli firmayı kurdu. Firma bünyesinde kendisine ait aracı olmadığından, araç sahiplerinden komisyon alarak ve çaycılığa devam ederek geçimini sağladı.

1992 yılında Metro Turizm'i kuran Galip Öztürk ilk olarak İstanbul-Ankara hattında üç otobüsle yola çıkan firma daha sonra hızla büyümeye başladı. Galip Öztürk 2000 yılında Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'nin başkanlığına seçildi. 4 Ocak 2005 tarihinde ise 58 derneği çatısı altında toplayan Türkiye Otobüsçüler Federasyonunu kurdu ve bu federasyonun kurucu başkanlığı görevini üstlendi.


Galip Öztürk, 5 Temmuz 2003 tarihinde çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak suçuyla yargılanmasına rağmen daha sonra serbest bırakıldı. 2009'un son aylarında ise bir iş adamına zorla 2 milyon liralık senet imzalattığı iddiasıyla gözaltına alınıp Metris gönderildi. Galip Öztürk Kuvvet Köseoğlu cinayetini azmettirdiği iddiasıyla önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra Galip Öztürk'ün duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını müebbet hapse çevirdi.

Metro'nun patroniçesi Çiğdem Öztürk istifa edip gitti

Galip Öztürk 19.04.2013 tarihinde yapılan duruşmasında tahliye kararı verilmiştir. 40'ın üzerinde şirkete sahip olup, Büyük İstanbul Otogarı ve Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni işleten Öztürk, Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı, Havza ve Yeni Çarşamba terminalleri'nin de sahibidir. Öztürk'e ait olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'in iştiraki Metro Turizm Seyahat'in yüzde 5'inin Ali Bayramoğlu'na satışı için görüşmelere başlanmasına karar verildi. Galip Öztürk, Hülya Öztürk ile evli olup 4 kız, 4 erkek çocuk babasıdır.