BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Galaxy S5 ne zaman geliyor?

Sansung Galaxy S5 ile birlikte akıllı saati Gear 2'yi de bu ay tanıtacak.

Abone ol

İddialar doğruysa Samsung, bu ayın sonunda Galaxy ailesinin yeni modeli S5 ve yeni akıllı saati Gear 2'yi duyuracak. Firmanın İspanya'da düzenleyeceği Unpacked 5 etkinliğinde yeni akıllı telefonunu tanıtmasına kesin gözle bakılıyor.

Son yıllarda firmalar yeni ürün duyurularını özel etkinliklerle gerçekleştiriyor. Son dönemde etkinliklerini fuar ve benzeri büyük organizasyonların öncesinde yapmaya başlayan Samsung, bu ayın 24'ünde İspanya'nın Barcelona şehrinde özel bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.

Basın mensuplarına gönderilen davetiyelerde 24 Şubat'ta Barcelona'da bu etkinliğin yapılacağı belirtiliyor.

Bu yılın ilk Unpacked etkinliği olan bu organizasyonda yeni bir telefon tanıtılmasına kesin gözle bakılıyor. Firmanın bir önceki etkinliği Almanya'nın Berlin şehrinde Eylül ayında düzenlenen IFA fuarı öncesinde yapılmıştı ve o etkinlikte phablet modeli olan Galaxy Note 3 ve akıllı saat Galaxy Gear tanıtılmıştı.

Galaxy S5 geliyor

ABD'nin saygın yayın kuruluşlarından olan New York Times'ın haberine göre bu etkinlikte firmanın yeni akıllı telefonu Galaxy S5 tanıtılacak. Firmanın en çok satan Galaxy ailesi yılda bir kez yenileniyor. Bir önceki model olan Galaxy S4 geçen sene Mart ayında tanıtılmıştı.

NELER VAR?

Firmanın yeni akıllı telefon modelinin olası özellikleri arasında Quad HD (2560x1440 piksel) ekran, göz tarama fonksiyonu, 16 Megapiksel kamera, Exynos 6 ya da Snapdragon 6 işlemci yer alması bekleniyor.

Gear da yenilenecek

Etkinlikle ilgili bir diğer iddia ise firmanın ilk akıllı saati Gear ile ilgili. Bu akıllı saat fiyat yüksekliği ve sadece belli telefonla etkileşimli olarak çalışabildiği için beklentilerin altında satmıştı. Bu yüzden etkinlikte güncelleme beklentilerinin yüksek olduğu Gear'ın yeni sürümünün de duyurulması bekleniyor.