BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da yeniler tam bir fiyasko

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Galatasaray'da, transfer edilen yerli oyuncuların takıma katkısı neredeyse yok gibi.

Abone ol

Geçtiğimiz sezonu da beklentilerin uzağında tamamlayan sarı-kırmızılı takım, yeni sezon öncesi 5'i yerli olmak üzere kadrosunu 9 yeni isimle takviye ederken, özellikle bu transferlerden Türk olanların varlığı ile yokluğu pek fark edilmedi.

Altay'dan transfer edilen genç oyuncu Musa Çağıran, Denizlispor'dan alınan milli oyuncu Çağlar Birinci ile Beşiktaş'tan takıma dahil edilen Serdar Özkan'ın, Galatasaray'ın bu sezon ligde oynadığı 13 karşılaşmanın hiçbirinde forma bulamaması dikkati çekti.

Özellikle üst sıralara oynayan takımların genelde direkt oynayabilecek hazır futbolcu transfer ettiği bir dönemde, belli bir kariyere sahip bu oyuncuların 13 maçlık periyotta hiç süre alamaması, ilginç bir durum oluşturdu.

Bucaspor'dan transfer edilen Mehmet Batdal ile Kayserispor'dan olaylı bir şekilde Galatasaray kadrosuna dahil edilen Ali Turan'ın takıma katkıları da beklenenin uzağında kaldı.

Mehmet Batdal, bu sezon ligde sadece 3 maçta görev alırken, toplamda da 75 dakika forma şansı buldu. Forvette oynayan Mehmet Batdal'ın görev aldığı karşılaşmalarda sonradan oyuna dahil olması da dikkatlerden kaçmadı.

ÇAĞLAR VE MEHMET BATDAL SAKATLIK GEÇİRDİ
Yeni transferlerden Çağlar Birinci ile Mehmet Batdal'ın takımdan ayrı kalmasında geçirdikleri sakatlıkların önemli rolü oldu.

Çağlar Birinci, yaşadığı sakatlık nedeniyle ligin henüz başında kasık bölgesinden ameliyat oldu ve bu nedenle uzun bir süre tedavi gördü.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty ile yaptığı maçta ayak tabanından sakatlık geçiren Mehmet Batdal da yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kaldı.

SERDAR ÖZKAN OYNAMADAN CEZA ALDI
Galatasaray'ın uzun uğraşlar sonucunda Beşiktaş'tan transfer ettiği Serdar Özkan, sarı-kırmızılı takımda ligde hiç forma bulmadan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) ceza aldı.

PFDK'nın, menajerlik faaliyetleri içinde bulunması nedeniyle 4 maçtan men cezası verdiği Serdar, forma şansı bulamadığı takımında bir süre mecburi olarak görev alamayacak.

Aldığı cezadan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizlispor ile yapılan maç ile ligdeki Manisaspor maçında oynayamayan Serdar, takımın ligde Kayserispor ve Beşiktaş ile yapacağı maçların kadrosunda da bulunamayacak.

ALİ TURAN HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
Galatasaray'ın yerli transferler arasında en fazla forma şansı bulan oyuncu Ali Turan olurken, bu futbolcu da sergilediği performansla hayal kırıklığı yarattı.

Sarı-kırmızılı takım, geçtiğimiz sezonun devre arasında anlaştığı Ali Turan için Kayserispor ile sorun yaşarken, futbolcu yarım sezon oynamamayı göze alarak Galatasaray'a geldi.

Tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı forma altında 5'i ilk 11'de olmak üzere 7 karşılaşmada forma giyerken, toplamda 470 dakika sahada kaldı. Ancak hem önceki teknik direktör Frank Rijkaard'ın hem de şimdi takımın başında bulunan Gheorghe Hagi'nin savunmanın sağında görev verdiği Ali Turan, şu ana kadar beklentilerden uzak bir görüntü ortaya koydu.

Performansı hem futbol çevrelerince hem de sarı-kırmızılı taraftarlarca tartışılan Ali Turan'ın, Galatasaray'ın sahasında Manisaspor'a 2-0 yenildiği maçın son bölümünde taraftarlar tarafından ıslıklanması da memnuniyetsizliğin bir göstergesi oldu.