BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

G.Saray'ın yeni transferi İstanbul'da

Galatasaray, Manisaspor'dan Yiğit Gökoğlan'ı kadrosuna kattı.

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nün, transferi için görüşmelere başladığı Manisasporlu futbolcu Yiğit Gökoğlan İstanbul'a geldi. Sarı-kırmızılı takımın kadrosuna katmayı amaçladığı genç oyuncu, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, büyük bir camiaya gelmenin gurur verici olduğunu söyledi.

Yiğit Gökoğlan, böyle bir camiaya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Gurur duyuyorum. Allah'ın izniyle gelişimimi umarım burada sürdürürüm. En iyi şekilde hizmet vermek amacıyla buraya geldim. Manisaspor'a 7 yılımı verdim. İnşallah Galatasaray'a da uzun yıllar hizmet ederim'' dedi.

Transferde adının sık sık geçmesinin sorun yaratıp yaratmadığı yönündeki soruyu cevaplayan Yiğit, ''Alıştım bunlara. 1-1.5 yıl transfer konusu yazılıp çiziliyordu. Bu süreçte kendimi hazır tutmak zorundaydım. Transferimde umarım kulüp de yararını görecektir'' diye konuştu.

Milli takım konusundaki hedefleriyle ilgili görüşlerini açıklayan genç futbolcu, ''Profesyonel oynadıktan sonra altyapı milli takımlarında oynamıştım. Şimdi amacım A Milli formayı giymektir. Galatasaray büyük bir kulüp. Milli takıma gitmek konusunda yararını göreceğime inanıyorum'' ifadesini kullandı. 

İYİ YERLERE GELECEĞİM

Fatih Terim'in kendisiyle ilgili görüşleri konusunda ise Yiğit Gökoğlan, şunları söyledi:

''Görüşmeler her zaman kulüpler arasında oldu. Terim ve yöneticilerin görüşlerini basından okuyorduk. Rekabete girmek istemesem buraya gelmezdim. Gelişimimi sürdürüp iyi yerlere geleceğim. Fatih Terim için söylenecek fazla bir şey yok. Benimle ilgili düşünceleri onur verici. Yıllardır Türk futbolunun içinde. Türk futboluna neler kattığını herkes biliyor. Aynı takımda olmak onur verici.''

Transferinden dolayı mutlu ve huzurlu olduğunu kaydeden başarılı oyuncu, ''Her şey umarım güzel olacak. Kazım ve Eboue gibi yıldızlar var. Galatasaray büyük bir camia. Büyük bir taraftar kitlesi var. Allah'ın izniyle hep beraber coşacağız'' diye konuştu.

Yiğit Gökoğlan kimdir?

5 Haziran 1989, İzmir-Konak doğumlu. 9 yaşında Göztepe’de futbola başladı. Göztepe alt yapısında 6 yıl forma giydi. Manisaspor’a paf antrenörü Hakan Şapçı aracılığıyla transfer oldu. 16 yaşında Ersun Yanal tarafından A takıma yükseltildi. Yiğit A takım ile idman yapıp PAF takım maçlarında oynadı. İlk maçına Giray Bulak antrenörlüğünde, 2 Eylül 2007 tarihinde Galatasaray’a karşı oynanan Süper Lig karşılaşmasında forma giydi. Yiğit daha sonra, Altınordu takımına kiralık gitti ve orada şampiyonluk yaşadı. Sonrasında Manisaspor’a geri döndü.