BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  SPOR

Galatasarayda laktak testi

Galatasaray'da, futbolcular laktat testinden geçirildi.

Abone ol

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da, futbolcular laktat testinden geçirildi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, kulüp sağlık kurulu üyesi Doç. Dr. Bülent Bayraktar gözetiminde yapılan teste, futbolcular 7'şerli gruplar halinde katıldı. Aerobik dayanıklılık ve laktat eşiklerinin tespit edilmesi amacıyla yapılan test süresince oyuncular, giderek artan süratlerde koşturularak her 3 dakikada bir kan örnekleri alındı.

Alınan örneklerden laktat düzeyleri tespit edildi. İşlem, oyuncuların performansı düşünceye kadar sürdü. İlk grupta Okan, ikinci grupta Volkan, üçüncü grupta Barış ve dördüncü grupta Servet performanslarıyla dikkati çekerken, Ümit, Hasan Şaş, Lincoln, Necati, Mehmet Topal ve Hakan çalışmayı erken bırakan isimler oldu.

Doktor Bülent Bayraktar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaptasyon döneminden sonra futbolcuların fiziksel performansı ve tıbbi sağlık alt yapılarıyla ilgili bir kısmı laboratuvar ortamında ve bir kısmı da sahada olmak üzere çeşitli testler yaptıklarını belirterek, ''Yapılan testler, futbolcuların mevcut performanslarının detaylı olarak değerlendirilmesi ve konu ile ilgili bilgilerin rafine edilerek rapor halinde teknik heyetin kullanımına sunulması amacıyla gerçekleştirildi'' diye konuştu.

Çalışmaya, yarın İstanbul'a geleceği belirtilen Song, sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı tesislerde çalışan Aydın, Uğur Uçar ile Carrusca katılmadı. Sarı-kırmızılı takım, yeni sezon hazırlıklarını akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.