BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'a 19'luk gurbetçi

Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'un kadrosunda yer alan Alman U21 Milli futbolcusu Cenk Tosun'un, Galatasaray ile anlaştığı belirtildi.

Abone ol

Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'un kadrosunda yer alan Alman U21 Milli futbolcusu Cenk Tosun'un, Galatasaray ile anlaştığı belirtildi. Cenk için Frankfurt ile masaya oturan Galatasaray'ın 500 bin Euro bonservis bedelini düşürtmek için uğraştığı kaydedildi.

Ara transfer döneminde Colin Kazım ve Juan Emmanuel Culio'yu transfer eden Galatasaray yeni bir bomba patlatmak üzere.Eintracht Frankfurt'un 19'luk gurbetçi futbolcusu Cenk Tosun Frankfurter Neue Presse'e yaptığı açıklamada "Galatasaray ile yüzden 90 anlaştım diyebilirim" dedi.

Cenk Tosun'un Galatasaray ile 3,5 yıllık sözleşmeyi imzalamak için her iki kulübün bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlamasını beklediği kaydedildi.

Genç oyuncu Galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Frankfurt formasını ise şu ana kadar sadece bir kez giyebildi. Öte yandan Tosun Almanya U 21 Milli formasını giyiyor.

Almanya 1. Futbol Ligi'inde Eintracht Frankfurt forması giyen Cenk Tosun'un Galatasaray ile anlaştığı belirtildi. Kulübü ile Antalya'da kampta bulunan 19 yaşındaki Cenk Tosun'un Galatasaray ile 3,5 yıllık sözleşmeyi imzalamak için her iki kulübün bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlamasını beklediği kaydedildi. Galatasaray yöneticisi Adnan Sezgin'in Frankfurt'ta gelerek Eintracht'lu yöneticilerle masaya oturup 500 bin Euro olan bonservis bedelini düşürtmek için pazarlık yapacağı bildirildi.

14 YILDAN BERİ OYNUYOR

Frankfurter Rundschau'da yer alan habere göre Sarı-kırmızılı ekip, aynı zamanda Almanya U 21 Milli formasını giyen Cenk ile her konuda anlaşma sağladı. Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Michael Skibbe, "Cenk için Galatasaray gibi ünlü bir kulüpte oynaması fırsattır. Transferi gerçekleşirse Cenk için sevinirim" diyerek önüne taş koymayacağı açıklaması yaptığı belirtildi.

14 yıldan beri Frankfurt formasını taşıyan Cenk, geçen sezon başında profesyonel kadroya alınmıştı. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle sadece bir kez Bundesliga'da forma giyme sevinci yaşayan Cenk bu sezon ise Frankfurt'un forvet hattında bulunan Yunan Milli golcüler Gekas ve Amanatidis, Çek Milli Fenin ile Halil Altıntop'la verdiği yarışta kadroya girememişti.

U21'DE GÖZE GİRDİ

Almanya'nın İngiltere'yi 2-0 yendiği U21 milli takımları arasındaki özel maçta ilk kez U21 forması giyen Cenk Tosun iyi futbolunu bir golle süslemişti. Karşılaşma sonrası Alman Milli takım alt yapı sorumlusu Matthias Sammer, "Cenk bizim geleceğimiz. Yetiştirdiğimiz futbolcularımızı kaptırmak istemiyoruz. Onlarla daha iyi ve sıkı iletişim kurmamız gerekiyor" demişti.