BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Real Madrid ile oynuyor

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı yapılıyor. Madrid'de Galatasaray taraftarları ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandığı bildiriliyor. Maçın canlı anlatımı ve sosyal medyadaki yankıları ile ayrıntılar maç saatinden itibaren BBC Türkçe'de.

Abone ol

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid ile karşılaşıyor.

Maç Türkiye saatiyle 21:45’te başlıyor; maç öncesinde Madrid'de Galatasaray taraftarları ile güvenlik güçleri arasında olay çıktığı bildiriliyor.

Türkiye'de verilen haberlere göre, olaylar, güvenlik güçlerinin taraftarların bir meydana meşaleyle çıkmasını önlemeye çalışırken yaşandı.

Maçın rövanşı İstanbul’da oynanancak, üstün gelen taraf yarı finale çıkacak.

UEFA Şampiyonlar liginin 2012-2013 sezonu şampiyonu 25 Mayıs’taki maçta belli olacak.

GS’nin lig geçmişi

Sarı-kırmızılılar, 2000 yılında UEFA ve Süper kupa zaferlerinin ardından 2001'de yine Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmiş, ancak Real Madrid'e elenmişlerdi.

2000'lerdeki başarısının ardından çalkantılı bir dönem geçiren Türkiye ligi şampiyonu, bu sezona kadar Avrupa'da da kayda değer başarı sergileyememişti.

Geçen sene kazanılan şampiyonluğun ardından yeni bir ivme yakalayan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon kötü başladıkları şampiyonlar ligi gruplarında turnuvanın sonuna doğru toparladı ve Braga ve Cluj'un da yer aldığı gruptan Manchester United'ın ardından ikinci sırada çıktı.

Galatasaray, ikinci turda eşleştiği Alman ekibi Schalke karşısında İstanbul'da 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 3-2'lik zaferle ayrıldı ve Manchester United'ı eleyen Real Madrid'le eşleşti.

Madrid ekibi, sezon başında ''Ölüm Grubu'' adlandırılan gruptan, Manchester City, Ajax ve Borussia Dortmund'la mücadele etti.

Madrid ekibi grubu Dortmund'un ardından ikinci sırada bitirdi.

“Kaybetmek kolay, kazanmak olay”

Galatasaray, favori olmamanın getirdiği rahatlıkla çıkıyor maça. Fatih Terim, ''Real Madrid'e yenilirsek, bu kimse için şaşırtıcı olmayacak, ama kazanırsak herkes için büyük sürpriz. Kaybetmek kolay, kazanmak olay. Bu nedenle bu felsefeyle oynayacağız'' dedi.

2002’nin şampiyonu Real

Mourinho ise, Real Madrid'in son kez 2002'de Bayer Leverkusen'i Zinedin Zidane'ın nefes kesen volesiyle yenilgiye uğratarak kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasını yeniden Madrid'e getirmek amacında.

Takımı La Liga'da Barcelona'nın 13 puan gerisinde olan Portekizli teknik adam, ''İki hedefimiz var'' dedi: ''İspanya kupası ve Şampiyonlar Ligi.''

Mourinho bu sene hedeflerine ulaşırsa, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu 3 ayrı kulüpte elde etmiş olan ilk teknik adam olacak.

Raphael Varane ile Fabio Coentrao'nun sakatlıklarının geçtiği ve oynayabilecekleri bildiriliyor.

Real’in kadrosundan

Xabi Alonso, Sami Khedira, Mesut Özil ve Angel Di Maria da haftasonunu dinlenerek geçirmişlerdi, kadroda yer alıyorlar.

Galatasaray'da da Büyükşehir Belediye karşısındaki kadroda eksik bulunmuyor.

Galatasaray’ın umut kramponları

Wesley Sneijder ve Didier Drogba Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış isimler olarak, takımın genç oyuncuları, Selçuk İnan ve Şampiyonlar Ligi'nin en golcü isimlerinden olan Burak Yılmaz'la birlikte sarı-kırmızılıların umut ayakları.