BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Fenerbahçe maçı izle Lig TV

Galatasaray Fenerbahçe maçına saatler kaldı. Dev derbi Lig TV'den canlı olarak izlenebilecek. İşte karşılaşmayla ilgili tüm detaylar;

Abone ol

Galatasaray- Fenerbahçe maçına saatler kaldı. Tüm Türkiye, dev derbi öncesi nefeslerini tutarken İstanbul'da da yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

İSTANBUL'DA YOĞUN DERBİ TRAFİĞİ 

Galatasaray- Fenerbahçe maçı öncesi İstanbul'da da yoğun trafik yaşanıyor. Özellikle Avrupa yönünde yaşanan yoğun trafik nedeniyle, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresinde de yine büyük yoğunluk var.

FENERBAHÇE'YE DEV UĞURLAMA

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak lider Fenerbahçe'yi, sarı-lacivertli taraftarlar Türk Telekom Arena'ya coşkulu bir şekilde uğurladı.

Derbi maç öncesinde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde toplanan taraftarlar, tezahüratlar yaparak, takımın Türk Telekom Arena'ya gitmek için tesislerden ayrılmasını bekledi. Sarı-lacivertli kafile tesislerden ayrılırken meşaleler yakan taraftarlar, ellerindeki bayraklarla takımlarına sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, takımlarının tesislerden çıkışı sırasında şampiyonluk tezahüratları yaptı. Arabalarıyla konvoy oluşturan taraftarlar, Boğaziçi Köprüsü'ne kadar takım otobüsünü takip edecek.

galatasaray-fenerbahce-maci-derbi.jpg 

Fenerbahçe kafilesi, saat 16.50'de tesislerden ayrıldı. Taraftarların ilgisi nedeniyle takım otobüsü, tesislerden çıkmakta zorluk yaşadı.

YILDIRIM'A YAKIN İLGİ

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, zorlu derbi maçı öncesi teknik heyet ve futbolculara yakın ilgi gösterdi.

Mücadeleyi stattan izleyecek yöneticileri uğurlayan Yıldırım, daha sonra futbolcuları Türk Telekom Arena'ya gönderdi.

Asbaşkan Mahmut Uslu ile birlikte takımın toplantısının bitmesini bekleyen Aziz Yıldırım, oyunculara tek tek başarılar diledi.

GALATASARAY GÖZ DOLDURDU

Spor Toto Süper Lig'deki derbide lider Fenerbahçe'yi ağırlamaya hazırlanan Galatasaray, bu sezon iç saha maçlarındaki performansıyla göz doldurdu.

Sarı-kırmızılılar, taraftar desteğini arkasına alarak bu sezonun genelinde olduğu gibi sahadan gülerek ayrılan taraf olmaya çalışacak.

"Cim Bom", son 2 iç saha maçında 1 yenilgi ve 1 beraberlik alarak eleştirilerin hedefi olsa da, bu sezon taraftarı önünde yaptığı 13 lig maçının yalnızca 1'ini kaybedip, 10 galibiyet, 2 de beraberlik elde etti. 

gs-fb-maci-canli-izle.jpg 

9 MAÇLIK GALİBİYET
 
Teknik direktör Fatih Terim'le yolların ayrılması sonrası göreve getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, ligde yakaladığı 9 maçlık galibiyet serisiyle dikkati çekti.
 
Ligin 8. haftasında Kardemir Karabükspor galibiyetiyle başlayıp, 26. haftada 1-0'lık Kayserispor yenilgisiyle sonlanan 9 maçlık iç saha galibiyet serisi, Galatasaray'a rakiplerine ciddi üstünlük kurduğu bir dönem yaşattı.
 
Deplasman maçlarındaki başarısız performansının aksine iç sahada yalnızca 1 lig maçı yitiren sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe derbisinde bu gücünü bir kez daha ortaya koymaya çalışacak.
 
3 KULVARDA 23 MAÇ
  
Galatasaray, bu sezon üç farklı kulvarda 23 iç saha maçı oynarken, genel performansı taraftarının yüzünü güldürdü.
 
Süper Lig'de yaptığı 13 iç saha maçında 10 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi, Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 iç saha maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi, Türkiye Kupası'ndaki 6 iç saha maçında ise 3 galibiyet ile 3 beraberlik alan sarı-kırmızılı takım, toplamda 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti.
 
JUVENTUS MAÇI ÖNEMLİ 
  
Galatasaray'ın bu sezon taraftarları karşısında kazandığı en önemli galibiyet, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı elde edildi.
 
İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle 32. dakikasında skor 0-0'ken tatil edilen ve ertesi gün kaldığı yerden devam ettirilen müsabakayı Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 kazanan "Cim Bom", tarihinin en önemli zaferlerinden birine imza attı.
 
Elde ettiği galibiyetle Real Madrid'in ardından B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray, sezon başında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun favorileri arasında gösterilen Juventus'u UEFA Avrupa Ligi'ne gönderdi.

İŞTE TARİHE GEÇEN GALİBİYET VE YENİLGİLER
 
Sarı-kırmızılılar, iç saha karşılaşmalarında bol gollü müsabakalar oynarken, lehine ve aleyhine farklı skorlarla karşılaştı.
 
Taraftarı karşısındaki en farklı galibiyetlerini ligde 6-0'lık skorla Bursaspor'u ve 6-1'lik skorla da Akhisar Belediyespor'u yenerek elde eden Galatasaray, en farklı yenilgisini ise Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 6-1 mağlup olarak yaşadı.
 
Galatasaray'ın bu sezon yaşadığı 2 iç saha mağlubiyetinin ilkinde Fatih Terim, sonuncusunda ise Roberto Mancini takımın başında yer aldı.