BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.479,43
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Fenerbahçe maç sonucu

Galatasaray Fenerbahçe derbisi sürüyor. Galatasaray Fenerbahçe maç sonucu ve tüm detayları haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Abone ol

Galatasaray Fenerbahçe maçı maç sonucu için dakikalar kaldı. Galatasaray Fenerbahçe maçı için nefesler tutulurken Galatasaray karşılaşmayı 1-0 kazandı. İşte Galatasaray Fenerbahçe maçının tüm detayları;

Spor Toto Süper Lig'de iki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe, 28. Hafta maçında TT Arena'da karşı karşıya geldi.

Arena'daki dev mücadelenin hakemi ise Bülent Yıldırım oldu.
 
KADROLAR:
 
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Hakan, Telles, Yekta, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Alves, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Emre, Kuyt, Sow, Emenike 

galatasaray-fenerbahce-maci-derbi.20140406195007.jpg 
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
- KIRMIZI KART... Emre Belözoğlu Melo'ya yaptığı hareketin ardından ikinci kırmızı kartla oyundan atıldı..
- Bir sarı kat da Emre Belözoğlu gördü ve maçın ilk yarım saatinde sarı kart sayısı 6'ya çıktı...
- Önce Telles ardından da Emenike rakiplerine yaptıkları kastii sert hamleler nedeniyle sarı kart gördüler.
- Melo ile Emre bir kez daha hava taopu mücadelesinde karşı karşıya geldi. Hakem Yıldırım, bu pozisyonda Melo'ya sarı kartını gösterdi. 
- Dk. 13: Sneijder ceza sahsında girdiği pozisyon sonrası Gökhan Gönül ve Bekir İrtegün ile gerginlik yaşadı. Hakem Bülent Yıldırım, Sneijder'in arkasından ensesine müdahalede bulunan Gökhan Gönül'e sarı kart gösterdi. 
-GOL... Dk. 10: Galatasaray akınında Melo'nun pasına Sneijder çok sert vurdu ve topu filelere gönderdi. 1-0
- Maçın ilk dakikalarında önce Emre ile Melo arasında sonra Emre ile Eboue arasında gerginlik yaşandı. Hakem bu üç ismi uyardı 
- Hakem Bülent Yıldırım'ın ilk düdüğü ile zorlu derbi başladı..

galatasaray-fenerbahce-maci.20140406195031.png
 
MANCİNİ'DEN BEKLENEN KARAR
 
Galatasaray'da Didier Drogba'nın yoğun bir tedavi uygulaması sonrasında derbiye yetişmesi herkesi sevindirdi. Fenerbahçe maçında oynamak isteyen ve fedakarlığa imza atacak olan Drogba'nın maç kadrosuna alınması sonrasında Mancini 6 yabancı kuralı nedeni ile 2 yabancısını kadro dışı bıraktı. İtalyan teknik adam Aurelin Chedjou ve Izet Hajrovic'i 18 kişilik maç kadrosuna almadı.
 
DANY, GALATASARAY'I ZİYARET ETTİ
 
Beşiktaş'a kiralanan Dany, Fenerbahçe derbisi öncesinde Galatasaray'ın oteline giderek kısa bir sğre burada kaldı...Dany kısa bir süre kaldığı otelden ayrılırken açıklama yapmadı.
 
DROGBA'DAN FEDAKARLIK
 
GALATASARAY'da 18 Mart tarihinde oynanan Chelsea maçından bu yana takımdan ayrı kalan Didier Drogba büyük bir fedakarlığa imza attı. Sağ kasık adelesinde kanama meydana gelen ve yoğun bir tedavi uygulanan Didier Drogba, 19 gündür Galatasaray takımı ile sadece 1 antrenmana çıkabildi.
 
Hafta başında adelesinde kanama tamamen ortadan kalkan ancak ağrıları bulunan Drogba ayağında ağrıların oluşması nedeniyle takımdan ayrı çalıştı. Ancak önceki gün Mancini ile görüşen Drogba, "Kendimi hazır hissediyorum. Bu maçın Galatasaray camiası ve taraftarı için anlamını çok iyi biliyorum. Derbide oynayıp arkadaşlarımı yalnız bırakmamalı ve galibiyet adına sahada onlarla savaşmalıyım" diyerek Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynamak istediğini açıkça söyledi.
 
Hafif ağrıları bulunmasına rağmen fedakarlığa imza atan Drogba, yalnızca Cumartesi günü yapılan taktik idmanında Galatasaray takımı ile çalışmasına karşın Fenerbahçe derbisinde görev aldı.
 
TRİBÜNLER DEDİĞİNİ YAPTI
 
VOLKAN Demirel kayıt altında...Sarı kırmızılı tribünler dediğini yaptı. Daha önceki birçok derbide taraftarı provoke ettiği hep konuşulan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel sahaya adım attığı andan itibaren Galatasaray tribünleri tarafından her hareketi kameraya alındı.
 
Özellikle ısınmak için sahaya çıktığında kale arkasında bulunan Galatasaray taraftarı cep telefonları ile 10,ar kişilik gruplar halinde sıra ile Volkan'ı takip edip kayda aldı.
 
ARENA'DA HAGI SESLERİ
 
Türk Telekom Arena Stadında I Love You Hagi sesleri... Galatasaray Kulübün efsanelerini anıyor projesi altında İstanbul'a ve Fenerbahçe derbisine davet ettiği Hagi plaketini alırken sarı kırmızılı tribünler eski teknik direktörü ve oyuncularına büyük sevgi gösterisinde bulundu.
 
MANCINI'YE ÖZEL PANKART
 
Galatasaray taraftarları Mancini için özel pankart hazırlayarak, İtalyan teknik adama destek verecek: ‘Roma die uno non aedificata est’ (Roma bir günde kurulmadı.