BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray devler liginde Porto'ya diş geçiremedi

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Porto'ya konuk olan Galatasaray, sayısız gol fırsatından yararlanamadığı maçta sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve İstanbul'a eli boş döndü.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray ikinci maçında deplasmanda Porto ile karşılaştı. Dragao Stadı'nda oynanan mücadeleyi Porto 1-0 kazandı. Porto'ya galibiyeti getiren golü 49. dakikada Marega kaydetti.  

Bu sonuçla Galatasaray iki maç sonunda 3 puanda kalırken Porto 4 puana yükseldi. Grubun üçüncü maçında Galatasaray sahasında Schalke'yi ağırlarken, Porto deplasmanda Lokomotiv Moskova ile karşılaşcak

İlk yarıda Porto kalecisi Iker Casillas’ın devleştiği maçta Sinan Gümüş, Henry Onyekuru ve Yuto Nagatomo ile net fırsatları gole çevirmeyi başaramadık.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçın 49. dakikasında korner vuruşunda Moussa Marega boşta kalınca kafayı vurdu ve Porto’yu 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da beraberlik için bastıran sarı kırmızılı ekip Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince zorlu deplasmandan 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

 
Zorlu deplasmandan eli boş dönen Galatasaray 3 puanla üçüncü sırada yer alırken Porto puanını 4’e yükseltti ve aynı puandaki Schalke’nin arkasında ikinci sırada yer aldı.

Galatasaray gruptaki üçüncü maçında sahasında Schalke 04’ü ağırlarken Porto deplasmanda Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak.

Gruptaki diğer maçta Schalke deplasmanda Lokomotiv Moskova’yı 1-0 mağlup etmeyi başardı.

STAT: Dragao
HAKEM: Micheal Oliver
SAAT: 22:00
YAYIN: beIN SPORTS 1

PORTO: 1 - 0 :GALATASARAY

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90. dakika: Dördüncü hakem kararı ile maç 3 dakika uzayacak.

 89. dakika: Porto'da son değişiklik geldi. Sergio Oliveira, Hector Herrera'nın yerine oyunda.

83. dakika: Galatasaray sağ kanattan Feghouli ile köşe vuruşu kullandı, kötü giden orta ceza yayı çevresinde Porto savunmasında kaldı. Devam eden pozisyonda Feghouli topu alıp sağdan bir orta daha yaptı ama Casillas çift hamlede topu kontrol etti.

81. dakika: Bitime dakikalar kala Porto'nun 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor ve süre Galatasaray'ın aleyhine işliyor.

80. dakika: Oyuncu Değişikliği Otávio Edmilson da Silva Monteiro André Filipe Ferreira Coelho Pereira

 
76. dakika: Galatasaray mutlak bir fırsatı değerlendiremedi. Garry Rodrigues soldan içeri girip pasını Sinan'a verdi, Sinan topuk pasıyla Rodrigues'i topla buluşturdu ancak Rodrigues'in ceza sahası içinde uygun pozisyonda vurduğu şut üstten dışarı çıktı.

74. dakika: Oyuncu Değişikliği Younès Belhanda Sofiane Feghouli

70. dakika: Selçuk İnan orta sahadan yüksek bir top gönderdi, Onyekuru savunma arkasına sarktı ancak Telles araya girdi ve tehlikeyi önledi.

69. dakika: Porto'da günün en etkili isimlerinden olan Jesus Corona, yerini Oliver Torres'e devretti.

68. dakika: Galatasaray'da ilk değişiklik geldi. Ryan Donk kenara gelirken Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

65. dakika: Brahimi'nin sol çizgiye inip çıkardığı pasta Corona cepheden kaleye şutunu gönderdi ama Muslera çift hamlede topu kontrol etti.

62. dakika: Karşılaşmada üçte ikilik zaman dilimi geride kaldı. Porto'nun 1-0'lık üstünlüğü sürerken iki takım da bu dakikalarda rakip kaleye gitmekte zorlanıyor.

60. dakika: Galatasaray'da Onyekuru sağ kanattan topla birlikte rakip sahada ilerlerken Danilo'nun faulü geldi ve hakem tereddüt etmeden sarı kartı gösterdi.

57. dakika: Sarı Kart Otávio Edmilson da Silva Monteiro

56. dakika: Porto yine etkili geldi. Jesus Corona sağdan çizgiye inip pasını çıkardı ama Fernando orada ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

54. dakika: Martin Linnes, Otavio'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

49. dakika: GOL Moussa Marega Porto sol kanattan Alex Telles ile köşe vuruşu kullandı. Telles'in ortasında Moussa Marega kale önünde topa yükseldi, kafayı vurdu ve top ağlara gitti. Porto, 1-0 önde.

46. dakika: Portekiz'de ikinci yarı başladı.

Devre Arası: İlk yarının son düdüğü geldi! İlk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle giriyor.

44. dakika: Bir sarı kart da Serdar Aziz'e. Serdar, orta sahaya yakın bölgede Otavio'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

42. dakika: Galatasaray, Sinan Gümüş'le ani bir atağa çıkarken Eder Militao faulü yaptı ve sarı kartı gördü.

36. dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı. Mükemmel gelişen hücum organizasyonunda Belhanda önce Rodrigues'i gördü, Rodrigues'in ceza sahasında klas pasında Nagatomo bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Casillas çıktı ve topu kontrol etti.

34. dakika: Porto bu dakikada hızlı hücuma çıktı ve ara pasında Marega kaleye sokuldu, çizgiye inip boştaki arkadaşlarına pası gönderdi ama o anda Maicon tek hamlede topu ayağıyla kontrol etti ve mutlak GOL şansını önledi.

31. dakika: Porto hızlı hücuma çıkmak isterken Jesus Corona'ya yatarak faul yapan Ryan Donk sarı kart gördü.

29. dakika: Porto'da günün etkili isimlerinden Jesus Corona yine sağdan çizgiye indi ve ortayı yaptı ama herkesi geçen top, Linnes'te kaldı.

26. dakika: Porto gole çok yaklaştı. Jesus Corona sağ kanattan çizgiye inip zor pozisyonda topu ortaladı, arkada boşta bekleyen Brahimi gelişine nefis bir şut gönderdi ama kaleci Muslera harika bir kurtarışla gole izin vermedi.



19. dakika: Hava topu mücadelesinde Serdar Aziz, orta alanda Otavio'ya faul yaptı ve Porto atağı serbest vuruşla başladı.

 
15. dakika: Galatasaray yine tehlikeli geldi. Rodrigues'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Belhanda şutunu gönderdi, savunmaya çarpan top kornere gitti.

14. dakika: Mücadelede 15 dakikalık süre geride kalırken Galatasaray, şu ana dek Porto'ya göre daha çok pozisyon buldu. 0-0'lık eşitlik sürüyor...

13. dakika:  Galatasaray gole çok yaklaştı. Onyekuru, sağ kanatta Linnes'ten aldığı pas sonrası çizgiye inmeden ortayı yaptı, ceza sahası içinde Sinan Gümüş şutu gönderdi, kaleye sert giden top Maxi Pereira'ya çarpıp kornere gitti.

11. dakika: Brahimi'nin Sinan'a yaptığı faul sonrası Galatasaray, sağ kanatta taç çizgisinin hemen önünden serbest vuruş kazandı.

9. dakika: Porto, sağ kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Gelişen atakta Brahimi zor pozisyonda şutunu gönderdi, top auta gitti.

8. dakika: Nagatomo sol kanatta baskıya maruz kaldı ve geri dönmek istedi ancak Serdar Aziz topa yetişemeyince korner kararı geldi.

6. dakika: Linnes, uzun bir pasla Onyekuru'yu topla buluşturmak istedi ancak Onyekuru, topu iyi kontrol edemedi.

5. dakika: Porto, Galatasaray kalesindeki ilk tehlikesini gerçekleştirdi. Telles'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna Moussa Marega yükseldi, kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı.

4. dakika: Galatasaray, Porto deplasmanında maça hızlı başladı ve ilk dakikalarda rakip kaleyi zorlamaya başladı.

3. dakika: Galatasaray sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale önüne yapılan ortaya Maicon yükseldi, top üstten auta çıktı.

2. dakika: Galatasaray'da Garry Rodrigues sol kanattan hızlı bir şekilde içeri girdi, ceza sahasına girer girmez iki savunmacının arasında kaldı ve Porto savunması topu kornere yolladı.

1. dakika: İlk düdük çaldı ve zorlu karşılaşma başladı! Porto sol kanatta kendi yarı sahasında taç atışı kullandı, araya giren Belhanda topun sahibi oldu ve bekletmeden Sinan'a gönderdi, onun gelişine vuruşu etkili gitmedi ve kaleci Casillas topun sahibi oldu.

PORTO: Casillas, Maxi Pereira, Felipe, Militao, Telles, Danilo, Herrera, Otavio, Corona, Brahimi, Marega
TEKNİK DİREKTÖR: Sergio Conceiçao

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Sinan, Rodrigues, Onyekuru.
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim