BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray-Chelsea maçının hakemine dikkat

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Chelsea ile çarşamba akşamı karşı karşıya gelecek. Maçın hakeminin şöhreti ise kötü...

Abone ol

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Galatasaray-Chelsea maçını yönetecek olan Velasco Carballo İspanya'daki kötü şöhreti ile anılıyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Chelsea ile çarşamba akşamı karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılıların İngiliz temsilcisi ile oynayacağı maçı İspanyol hakem Carlos Valesco Carballo yönetecek. Madrid doğumlu olan hakem için ortaya atılan iki iddiaysa çok konuşulacağa benziyor. 
 
GALATASARAY HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN 

Barcelona kendi maçlarında istemiyor

İspanya'nın önemli hakemleri arasında gösterilen Calos Valesco Carballo, Madrid doğumlu olması dolayısıyla Atletico ve Real maçlarını yönetemiyor. Bu yüzden Barcelona'nın da kendi maçlarında görmek istemediği hakem pozisyonunda. Bir sezon içinde en fazla iki barcelona maçı yöneten hakem Carballo seviyesi yüksek karşılaşma deneyimlerini Avrupa arenasında yaşıyor. Sezon başında Fenerbahçe'nin Arsenal ile sahasında oynadığı mücadeleyi de yöneten Carlos Valesco Carballo, sarı kartlarıyla otorite kurmasıyla tanınıyor.

Gakem Carballo, Avrupa kupası maçlarına da yine Avrupa arenasında hazırlanıyor. Aldığı milli maçlar ve UEFA'nın kenti platformunda verdiği müsabakalar ile zorlu mücadelelere hazırlanan Carballo kendi ülkesinde ise düşük profilli mücadelelere çıkıyor. Carballo daha önce Fenerbahçe-Arsenal, Hollanda-Türkiye ve Galatasaray-Manchester United karşılaşmalarında da düdük çaldı. 
 
hakem-kart.jpg 

Real Madrid taraftarı

Carballo bu sezon çıktığı 17 maçta 72 sarı kart gösterirken 6 kez de penaltı noktasına gitti. Hem penaltı hem de sarı kart rakamları oldukça yüksek olan Carballo bu sezon oynanan Almeira-Levante mücadelesinde tam 12 sarı kart çıkardı. Geçtiğimiz sezonsa tam bir rekor yılı yaşadı. Velasco Carballo 2012-2013 futbol sezonunda yönettiği 35 maçta tam 154 sarı kart gösterdi. Madrid doğumlu olması dolayısıyla Real ve Atletico maçlarına atanamayan Carballo, Barcelona'nın da kendi maçlarında istemediği bir hakem. Ayrıca İspanya'da konuşulanlara göre hakem Carballo koyu bir Real madrid taraftarı. Chelsea'nin patorunu Mourinho'nun da eski bir Real Madrid teknik direktörü olması ise ilginç bir tesadüf. Ancak hem hakemin istatistikleri hem de ülkesinde konuşulanlar Chelsea mücadlesi öncesi kafaları karıştırmaya da yetti. 
 
anketorta.20140224235721.jpg