BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya çağırdı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TT Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemlerini eleştirirken, TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya çağırdı.

Abone ol

Mustafa Cengiz, olaylı Galatasaray Fenerbahçe derbisini değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Alınan cezaları değerlendiren Mustafa Cengiz, maç öncesi hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener'in acısını paylaştığını da belirtti. Belhanda'nın ceza almamasını eleştiren Fenerbahçe yöneticileri hakkında konuşan Cengiz, bu konuda susma haklarını kullandıklarını belirtip, Belhanda için, "Atarlı bir futbolcu, görüşmelerimiz sürüyor şu anda bir problem yok." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ü anmamı suçladılar
Her saat sosyal medyaya bakacak zamanımız olmuyor fakat bize gelen raporda şöyle bir yol izleniyor: Sevgili Fatih hocamızın fotoğrafı konuyor, ölene kadar seninleyiz deniyor ve altta yönetime küfrediliyor. Bu yaklaşık 1 aydır falan var. Bu gözümüzden kaçmıyor. Biz ne yapsak bizde bir hata bulacaklar. Mustafa Cengiz'in Atatürk'ü anmasının suçlandığı bir dönemdeyiz.

İşte Mustafa Cengiz'in derbi açıklamalarından satırbaşları...

- Kadıköy'de oynadığımız maç öncesinde 'Rakibe saygı, kendimize saygı' başlıklı bir yazı yayınladık. En insani şekilde seyir olanağı sağlayacağımızın sözünü verdik. Fenerbahçe maçında da Fenerbahçe seyircisine, yönetimine yönelik kötü bir beyanda bulunmadık.
-Dürüstlük içinde adil yönetimden yana hem tarafız hem taraftarız. Rakip hakkında hiçbir beyanımız olmamıştır.
- Bir tanesi bizden olmak üzere iki futbolcunun hareketlerine hakem ve VAR müdahale etmedi. O olay engellenebilirdi.
- Biz bu olayların patlama noktasını hakemin müdahale etmemesini görüyoruz.
-13 Galatasaraylı sevk edildi, rakibimizden 2 tane sevk oldu. Orada rakibimizden sadece 2 oyuncu mu vardı? TFF Hukuk Kurulu çifte standart yapıyor. 
-TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya çağırıyorum.
- Serdar'ın pozisyonunda VAR, hakemi uyardı mı? Açıklanmasını istiyorum.
- Müthiş yanlış bilinçaltı hakemleri sevke götürüyor. Bir takım sarı kart yediğinde öbür takım korkmaya başlıyor. Kırmızı gösterildiğinde öbür takıma da ilk fırsatta kırmızı çıkıyor.
- Hakemler hakim değildir, adalet dağıtmazlar, adil olmalıdırlar.
- Hakemlerimizin en mutlu olduğu maçlar, berabere biten maçlar. Neredeyse beraberliğe gelen maçın hemen bitmesini istiyorlar.
-Hakemlerimizin suçu yok, onlara verilen eğitimin suçu var.
- Fatih Terim'e 7, Donk'a 6 maç ceza verildi. Biz savunmalarımızı verdik. Beklentilerimizi karşılayacak bir yanıt gelmedi. Hocamızın hakeme serzenişi var ama ceza cürümden fazla. Galatasaray camiasının ruhunda yara açmıştır.
-Taraftarlarımızdan ricam Galatasaray'a yakışır şekilde demokratik protestolarını göstermeleri.
-Ben Fırat Aydınus'un yerinde olsam hiçbir Galatasaray maçında ne hakemi, ne VAR, ne de AVAR hakemi olurum.

Fatih hoca ile bir sorunumuz yok
Fatih Terim hakkında da görüşlerini belirten Cengiz, "Sevgili Fatih Terim hocamız bir marka. Yönetimle hocamızın arasında kavga yaratmak istiyorlar. Biz Fatih hocamla sürekli irtibat halindeyiz. Hiçbir sorunumuz yok." şeklinde konuştu.

Ayrıca Galatasaray Kulübü'nün vergi ödemediği iddialarına yanıt veren Cengiz, 100 milyon TL vergi ödediklerini belirtti.