BIST 9.680
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,06
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Antalya'dan 1 puanla döndü (GS: 2-2 :ANT)

Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Medical Park Antalyaspor ile 2 - 2 berabere kaldı.

Abone ol

Galatasaray; 1-0 öne geçip, 2-1 geriye düştüğü Antalyaspor deplasmanında 1 puanı 86’da sahneye çıkan Umut Bulut’la kurtardı. Lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 6’ya yükselen G.Saray, ikinciliği de Beşiktaş’a kaptırdı. 
 
Sarı kırmızılılar, Akdeniz Üniversitesi Stadı'ndaki maçta Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. G.Saray'ın golleri Burak Yılmaz ve Umut Bulut'tan gelirken, ev sahibi Antalya'nın gollerini ise Tita ve Ceyhun'un (KK) kaydetti.

Bursa ve Eskişehir maçlarındaki performansından çok uzak bir görüntü çizen Cimbom, lider Fenerbahçe'nin kazandığı haftayı 1 puanla kapatınca sarı lacivertli ekiple arasında puan farkı 6'ya yükseldi. Aslan, bu mağlubiyetle ligde 2. sırayı da Beşiktaş'a kaptırdı. Galatasaray 41 puanla 3. sırada yer alırken, Antalya ise 23 puanla 14. sırada kaldı.

Karşılaşmada gol perdesini açan Galatasaray oldu. Wesley Sneijder'den aldığı pasla soldan ceza sahasına giren Alex Telles, sıfıra inerek topu içeriye çevirdi. Sarı kırmızılıların golcüsü oyuncusu Burak Yılmaz, gelişine yaptığı düzgün bir vuruşla kaleci Hakan'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

G.Saray'ın golün ardından oyundaki hakimiyetini sürdürmekte zorlanırken, Antalyaspor atağa geçen taraf oldu. Rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulan kırmızı beyazlılar, beraberliği 32. dakikada sağladı. Murat'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Tita, Burdisso'nun markajına rağmen vuruşunu yaptı, Muslera'ya da çarpan top ağlarla buluştu: 1-1.

Beraberliğin ardından oyundaki psikolojik üstünlüğü ele geçiren Antalya, bu kez de öne geçmek için bastırmaya başladı. Ev sahibi ekibi öne geçiren gol ise 45+1. dakikada G.Saraylı Ceyhun'dan geldi. Sol kanattan ceza sahasına giren Diarra'nın vuruşunu Muslera çıkardı. Ardından Tita'nın boş kaleye gönderdiği vuruşta defans topu uzaklaştırdı. Diarra'nın tekrar yaptığı vuruşta ise Telles'in uzaklaştırmak için vurduğu top Ceyhun'un suratına çarparak ağlara gitti: 2-1.

Maçtaki gol perdesini kapatan taraf ise Galatasaray oldu. 86. dakikada soldan Selçuk'un ortaladığı topu kafa vuruşuyla ağlara gönderen Umut Bulut maçın da skorunu belirledi: 2-2.  

Medical Park Antalyaspor: 2 - Galatasaray: 2

Stat: Akdeniz Üniversitesi

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman

Medical Park Antalyaspor: Hakan Arıkan, Vederson, Serkan Balcı, Tita, Boum, Köksal Yedek, Giray Kaçar, Murat Duruer, Diarra, Enoh, Koray Arslan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Burdisso, Felipe Melo, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Sneijder, Drogba, Alex Telles, Burak Yılmaz,

Goller: Dk. 7 Burak Yılmaz, Dk. 86 Umut Bulut  (Galatasaray), Dk. 32 Tita, Dk. 45 Ceyhun (kk) (Medical Park Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Koray Arslan, Dk. 28 Vederson (Medical Park Antalyaspor) 

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN