BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

Galasaray yabancı kalıyor

Sarı-Lacivertli takımın kadrosunda bulunan 7 yabancısı 27'si ligde olmak üzere toplam 50 gol attı. Üçü devre arasında gelen Sarı-Kırmızılı 8 yabancı ise 25'i ligde olmak üzere 43 golde kaldı.

Abone ol

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek olan dünya derbisinin sonucunu belirleyecek faktörlerden en önemlilerinden biri de hiç kuşkusuz iki ekibin lejyonerlerinin takımlarına vereceği katkı olacak. 8 yabancılı Galatasaray ile 7 yabancılı Fenerbahçe'yi lejyonerlerinin attığı gol sayısına göre kıyasladığımızda Sarı-Lacivertli takım daha ağır basıyor. Fenerbahçe'nin yabancıları 27'si ligde olmak üzere bu sezon toplam 50 gole imza attı. Daniel Güiza ve Alex, Fenerbahçe'nin en skorer futbolcuları olarak ön plana çıkarken; Sarı-Lacivertli takımda Deivid dışında bütün yabancılar takımlarına skor katkısında bulundu.

GIOVANI VE NEILL SİFTAH YAPMADI

Bu sezon 25'i ligde olmak üzere yabancıları 43 gol atan Galatasaray'da ise en skorer iki isim Harry Kewell ve Milan Baros sakatlıkları nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kaldı. Cim Bom'un iki skorerinin yokluğunda yabancılar arasında gol yükünü Keita üstlendi. Galatasaray'a devre arasında gelen Jo, Neill ve Giovani'den sadece Brezilyalı futbolcu attığı 3 golle Cim Bom'u gol yollarında rahatlatırken Giovani ve Neill henüz siftah yapamadı.

ORTALAMAYI NONDA DÜŞÜRDÜ

DIEGO Lugano bu sezon attığı 4 golle Jo'yu, Andre Santos 11 golle Brezilya Milli Takımı'ndan arkadaşı olan Elano'yu geçmeyi başardı. Lucas Neill'e karşılık Bilica 1 golle bile olsa daha ofansif bir görüntü çizdi. 13 lig maçında 7 gol atan Shabani Nonda'nın devre arasında gönderilmesi de Galatasaray'ın yabancılarının gol ortalamasını düşürdü. Eğer Giovani dos Santos'un transferi yerine Nonda Galatasaray'da kalmış olsaydı Cim Bom'un yabancılarının attığı gol sayısı 50'ye ulaşarak Fenerbahçe'yi yakalayacatı.

TAKIMI YALNIZ BIRAKTILAR

Fenerbahçelİ yabancıları, Galatasaraylı lejyonerlerden ayıran diğer bir özellik ise Deivid dışındakilerin hepsinin lig, kupa ve Avrupa'da 30 maç barajını aşmış olmaları. Güiza 34, Alex 33, Santos 38, Lugano 32, Cristian ve Bilica ise bu sezon Fenerbahçe'nin 39 maçında forma giydi. Galatasaray'da Jo'nun Avrupa Ligi'nde oynama hakkı zaten yoktu. 30 maç barajını Keita, Elano ve Leo Franco aştı. Kewell 27, Baros 18 maçta kalırken devre arasında gelen Jo, Neill ve Giovani'nin uyum süreci de Galatasaray'ın önemli bir handikapı oldu. 

FENERBAHÇE DAHA PAHALI

İKİ takımdaki yabancı futbolcular içinde bugünkü piyasa değeri en yüksek futbolcu 11 milyon 125 bin euro ile Güiza. İspanyol golcüyü 10 milyon 235 bin euro ile Elano izliyor. Lugano 9 milyon 345 bin euro ile 8 milyon 900 bin euroluk Alex'i bile geride bırakıyor. Listede Keita 8 milyon 900 bin euro, Jo 8 milyon 455 bin euro, Kewell da 8 milyon 10 bin euro ile ilk 10'a girdi.